Links: Lien en Paco in het prille begin. Rechts: Lien en Paco nu.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Lien en Paco in het prille begin. Rechts: Lien en Paco nu. © rv

De vonk: In Benidorm beleeft Lien een droomdate met de Spaanse Paco. “Toen zag ik hem, op zijn monstermoto. Een felblauw racemodel”

“Een hele dag onze lichamen dicht tegen elkaar, op een kronkelweg langs de Spaanse kust: wauw.” In 2012 gaat Lien (23) na haar studies in Spanje werken. Ze wordt naar Benidorm gestuurd, of all places, al vindt ze dat niet meer zo spijtig eens ze er buschauffeur Paco (36) ontmoet. Een Spanjaard met donkere ogen, gebronsde huid en een spannend kantje. Zeker wanneer hij Lien meeneemt achterop zijn felblauwe racemoto. Maar Lien zweert tegen zichzelf dat Paco niet meer dan een vakantielief mag zijn. 

 1. De vonk: In discotheek Cosmo valt Paul voor een onbekende schoonheid. “Onze lichamen voelden moeiteloos elkaars ritme aan”
  PREMIUM

  De vonk: In discotheek Cosmo valt Paul voor een onbekende schoonheid. “Onze lichamen voelden moeiteloos elkaars ritme aan”

  In 1980 staat Paul (21) in discotheek Cosmo rug tegen rug met een onbekende deerne. Ze heet Rosette (20), en Paul overwint zijn dansvloerangst om met haar te slowen. “Ze zag er zo hip uit. Gekleed in fuchsiaroze en fluogroen. Met een mooie bril op haar neus. Ze had echt een snoetje voor een bril.” Al snel springt Paul bij in het tuinbouwbedrijf van Rosettes ouders. In de witloofvelden leert hij een andere vrouw kennen, in overall en laarzen, en heel intelligent, die hij na een jaar al ten huwelijk vraagt. “Twee dingen hield ze geheim voor me, ontdekte ik toen.”
 2. De vonk: Brandweerman David strikt de dochter van een korporaal. “Ze kuste me vol op de mond, in het zicht van haar ouders”
  PREMIUM

  De vonk: Brandweer­man David strikt de dochter van een korporaal. “Ze kuste me vol op de mond, in het zicht van haar ouders”

  In 2002 trekt jonge knaap David (26) naar het feest van zijn brandweerkorps. Daar ontmoet hij Sabrina (22), de dochter – en die avond ook de bob – van korporaal Guy. “Ze zat eenzaam op een stoel, een hoopje ellende verstopt onder prachtige, lange, donkere lokken.” Na een eerste date, die eindigt met een slow, twee lichamen dicht bij elkaar en verstrengelde lippen, vraagt David Sabrina mee naar het brandweerbal. Waar ook haar ouders zullen zijn. “Toen we binnenwandelden, viel hun hele tafel stil. Schaamteloos koos Sabrina voor ons twee zitjes vlakbij.”
 1. De 8 sterwaardige adresjes van chef-kok Piet Huysentruyt: “Hier vind je het beste gerecht van de wereld”

  De 8 sterwaardi­ge adresjes van chef-kok Piet Huysen­truyt: “Hier vind je het beste gerecht van de wereld”

  Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.”