Evita en Thomas.
Volledig scherm
PREMIUM
Evita en Thomas. © rv

De vonk: Evita datet alleen op feestdagen om de eenzaamheid te verdrijven en ontmoet zo Thomas. “Het was een kus zoals in de films”

Wanneer Evita (37) al een hele tijd single is en haar geloof in de liefde verliest, besluit ze om net als in de film ‘The Holidate’ enkel nog op feestdagen te daten. Zonder verwachtingen, gewoon om de eenzaamheid te bevechten. Halloween, Kerstmis, oudjaar: ze is die dagen niet alleen, maar ook niet gelukkiger. Tot ze op Tinder, op tijd voor Valentijn, Thomas (35) ontmoet. Samen reizen ze op 14 februari naar Brugge. “Hand in hand stapten we van de trein, en we lieten elkaar niet meer los.”

 1. De vonk: levensgenieter Jan (33) ontdooit serieuze verpleegster Hilde (22). “Op een matras in een torentje van het kasteel vreeën we”
  PREMIUM

  De vonk: levensge­nie­ter Jan (33) ontdooit serieuze verpleeg­ster Hilde (22). “Op een matras in een torentje van het kasteel vreeën we”

  In de eighties haalt Jan (toen 33) een grapje uit met verpleegster Hilde (toen 22). Wanneer ze hem een vaccin toedient, faket hij een anafylactische schok. Ze schrikt zich dood, maar valt toch voor de charmes van de bon vivant. Ook al betekent dat dat ze eventjes haar vriendje bedriegt. “Die eerste weken, toen we onze liefde geheim hielden, waren zo mooi”, vertelt Jan. Op het kasteel waar hij woont, geven hij en Hilde de romantiek vrij spel. Maar de serieuze verpleegster moet een keuze maken. “Hildes moeder kon niet aanvaarden dat ze haar jonge vriend zou dumpen voor een oudere man als ik.”
 2. Veel ouders weten niet dat hun verloren zwangerschap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjestuin”

  Veel ouders weten niet dat hun verloren zwanger­schap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjes­tuin”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) deelde deze week dat ze haar kindje verloren is tijdens de zwangerschap. Het bracht een golf aan reacties teweeg én het leidde tot een heleboel vragen. Zoals: wat doe ik ná het verlies met het vruchtje? “Veel vrouwen worden naar huis gestuurd met de woorden: ‘Je mag het doorspoelen in het toilet of bij het afval gooien’.”
 1. De vonk: militair Ward spoort na een dansfeest zijn ‘bloemenmeisje’ op met hulp van de pastoor. “Ik wist niks over haar”
  PREMIUM

  De vonk: militair Ward spoort na een dansfeest zijn ‘bloemen­meis­je’ op met hulp van de pastoor. “Ik wist niks over haar”

  In 1959 spot militair Ward (19) een betoverend meisje in het publiek wanneer hij met zijn band optreedt. “Ze stond er in een zelfgemaakte bloemenjurk. Echt waar, ze was het mooiste meisje van de hoop.” In die tijd bestaat er geen Facebook, dus vraagt Ward de schone verschijning die avond ten dans. Maar om haar echt te strikken, schrijft hij haar brieven onder zijn bed in de kazerne en moet hij de hulp van de pastoor inschakelen. Nu, zestig jaar later, vertelt de tachtiger hoe dat afliep. “De pastoor wist natuurlijk wie ze was. Maar hij zei ook: ‘Ze is nog niet meerderjarig.’”