Chella Man met een van zijn earcuffs.
Volledig scherm
Chella Man met een van zijn earcuffs. © Private Policy

De schoonheid van doofheid. Oorsieradencollectie accentueert hoorapparaten en implantaten

De Amerikaanse YouTuber Chella Man ontwierp in samenwerking met het streetwear label Private Policy een bijzondere juwelencollectie. Met hun flexibele oorsieraden willen ze hoortoestellen en cochleaire implantaten accentueren. “Het geeft een positieve draai aan slecht horen en doof zijn”, vindt Chella Man, die zelf doof is. 

  1. 1 miljoen Belgen zijn slechthorend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope? En valt het te genezen?
    PREMIUM

    1 miljoen Belgen zijn slechtho­rend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope? En valt het te genezen?

    Ruim een miljoen Belgen zijn slechthorend, ongeveer drie miljoen kampen met tinnitus of oorsuizingen, onder wie steeds meer jongeren. “Grote boosdoeners zijn te luide festivals, concerten en sportevenementen”, zegt professor Bart Vinck. Maar ook in coronatijd zijn je oren niet veilig, omwille van de alomtegenwoordige oortjes. Hij vertelt hoe je gehoorschade zoveel mogelijk kan beperken en twintiger Maarten getuigt over zijn jarenlange strijd tegen tinnitus. “Ik hoor voortdurend een zeer hoge fluittoon in het midden van mijn hoofd waardoor ik amper inslaap.”