Kristof Ghyselinck, rv, rv
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck, rv, rv

‘De knip’ zit in de lift. Roel Vanderstukken, Tom en Arno over hun vasectomie: “Voelde als een stamp in de ballen”

Steeds meer Belgische mannen kiezen voor ‘de knip’ als permanente anticonceptie. Elke dag laten er zich nu 27 steriliseren, tegenover 22 tien jaar geleden. Maar nog veel mannen zijn ongerust. Acteur Roel Vanderstukken, Tom en Arno getuigen over hun vasectomie in alle eerlijkheid. “Na tien dagen konden we vogelen zonder dat ik de draadjes voelde.” Uroloog Piet Hoebeke licht de ingreep toe, vertelt hoe omkeerbaar die is en of hij effect heeft op het libido en orgasmes.

 1. ‘De knip’ wint het van de pil: anticonceptie is niet langer een vrouwenzaak
  PREMIUM

  ‘De knip’ wint het van de pil: anticoncep­tie is niet langer een vrouwen­zaak

  Anticonceptie is niet langer een vrouwenzaak. Terwijl de pil steeds vaker in de vuilnisemmer wordt gewipt, wint ‘De Knip’ aan populariteit. Dagelijks laten 27 mannen zich steriliseren, bijna een kwart meer dan tien jaar geleden. “Mannen en hun oninneembare burcht van mannelijkheid, dat blijft een speciale combinatie. Maar ze beseffen steeds meer dat anticonceptie een gedeelde verantwoordelijkheid is”, zegt uroloog Piet Hoebeke.
 2. “Ik moet van mezelf elke dag stofzuigen.” Wanneer heb je een dwangstoornis? Expert beantwoordt 19 vragen
  PREMIUM

  “Ik moet van mezelf elke dag stofzuigen.” Wanneer heb je een dwangstoor­nis? Expert beant­woordt 19 vragen

  “Ik kan het huis niet uit als ik niet gedoucht heb.” “Ik was mijn handen elke dag 10 keer.” “Ik wil dat alles op tafel symmetrisch ligt. Grappig volgens mijn man, maar ik word steeds nerveuzer.” We leven allemaal volgens regeltjes, maar wanneer gaan we daarin te ver? Op deze Dag van de Dwang beantwoordt een pyschiater 19 vragen over dwangstoornissen. “Ze ontstaan of worden erger wanneer je veel stress ervaart.”