Dieter Coppens
Volledig scherm
Dieter Coppens © Kristof Ghyselinck

DE KLASFOTO. Zo zag TV-presentator Dieter Coppens eruit in het eerste leerjaar. “Het waren knappe kinderen”

“Ik dacht dat hij ingenieur zou worden”, vertelt meester Dani over de toen kleine ‘Dieterke’ Coppens (44). Op de schoolbanken van zijn eerste leerjaar ontpopte hij dan van kleine rups tot vlinder. De tv-presentator blikt nostalgisch terug op zijn vroege schoolcarrière: “In het middelbaar werd ik een rebel, met lang haar en de droom om rocker te worden.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. De 8 sterwaardige adresjes van chef-kok Piet Huysentruyt: “Hier vind je het beste gerecht van de wereld”

  De 8 sterwaardi­ge adresjes van chef-kok Piet Huysen­truyt: “Hier vind je het beste gerecht van de wereld”

  Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.”
 3. Binnenkijken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale make-over. "Duur was niét de norm"

  Binnenkij­ken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale ma­ke-over. "Duur was niét de norm"

  An-Sofie vond in hoofdstad Lissabon het penthouse van haar dromen. Die was instapklaar, en toch besloot ze voor een totale make-over te gaan met een vriend die interieurarchitect is. Duur design combineerde ze met IKEA, de slaapkamer ademt ‘luxehotel’ en het terras werd een volwaardige leefruimte. “Voor het marmer van de badkamer trok ik naar Ibiza, voor dat van de slaapkamer naar Koeweit.”
 1. HOROSCOOP. Onverwachts extraatje voor Kreeft een carrièreboost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Onver­wachts extraatje voor Kreeft een carrière­boost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Uranus ligt dwars en dat zorgt voor onverwachte woordenwisselingen of ruzies, Leeuw.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!