Ga naar de mobiele website
^ Top

De idiote redenen waarom vrouwen niet sporten

Strakke sportkleding baart zoveel dames zorgen dat ze liever thuis sporten of op rustige tijdstippen naar het fitnesscentrum gaat, dat blijkt uit recent onderzoek.

90 procent van de dertigplussers kampt met een laag zelfbeeld wanneer ze buitenshuis sporten. 65 procent doet het daarom niet in groep, de helft zegt dat ze dan zichzelf belachelijk zouden maken omdat ze bijvoorbeeld de pasjes niet goed kunnen uitvoeren. Zes op de tien maakte zich zorgen om 'wiebelende' lichaamsdelen, zweet of een rood gelaat. Twee derde vreest dat ze niet opgenomen zouden worden in de sportgroep.

Voordelen
Dat vrouwen liever niet in groep sporten om deze redenen is zonde, want uit eerder onderzoek bleek al dat samen met anderen bewegen een positief effect op je humeur heeft. Vrouwen gebruiken dan minder gezonde alternatieven om zich beter te voelen: 71 procent doet het door te snoepen, 57 procent door te surfen op sociaalnetwerksites en twee derde kruipt in bed.

Praten helpt
Beth Murphy van onderzoeksbureau Mind: "Iedereen weet dat wandelen en fietsen goed is voor de mentale gezondheid, daarom is het zo'n zonde dat mensen dit niet doen door idiote redenen als complexen over bepaalde lichaamsdelen in strakke outfits, zeker omdat haast elke vrouw hiermee kampt. Erover praten met lotgenoten over je onzekerheden kan helpen om je beter in je vel te voelen."Meld een bug