De drie sleutelmomenten in het leven van Sergio Herman: "Het leven is een feest, maar je moet de slingers écht zelf ophangen"

GG11 BZG SERGIO
Met ‘Sergio’s smaakmakers’ heeft Sergio Herman (48) net zijn negende kookboek uit. Het moment om de Zeeuwse kok uit te horen over de kantelmomenten in zijn leven. 

Stage lopen bij Kaatje bij de Sluis

‘Sommige kinderen weten al heel vroeg wat ze later willen worden. Bij mij was dat totaal niet het geval. Toen ik in het vierde middelbaar naar hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge trok, had ik al een heel parcours afgelegd. 

Enkele jaren eerder was ik begonnen aan de mavo (middelbaar algemeen voortgezet onderwijs, red.) in Nederland. Ik vond studeren maar niets en haalde slechte punten. Daarom besloot mijn moeder me in België naar school te sturen. ‘Daar zullen ze je wel manieren leren’, klonk het. Ik belandde op een technische school, in de richting mechanica. Ook dat werd ’m niet, en toen zei mijn vader: ‘Sergio, je kan niet blijven aanmodderen, het is tijd om een keuze te maken.’ 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  Inderdaad je moet zelf de slingers ophangen ,maar de meesten laten ze reeds vallen bij het vasthouden ervan!

 • John De roo

  Gemakkelijker gezegd dan gedaanen meestal gezegd van die opgeblazen supersterren die stellen dat je enkel iets mag doen dat je graag doet , dat je je enkel moet amuseren in je job of er mee moet stoppen. Dat soort mensen heeft totaal geen voeling met wat realiteit is voor 95% van de bevolking. Was het maar waar...

 • Steve Smets

  Mooie woorden en een herkenbaar verhaal voor mij persoonlijk hoe ik er over nadenk, respect voor jou passie Sergio, jou kinderen en vrouw hebben onwaarschijnlijk ook veel respect voor jou , het gaat je goed en geniet zeker van het leven.. zoals je zei, niet wachten tot je 65 ste om te genieten of Q-time..

 • erik vanhove

  Het leven is voor heel wat mensen helemaal geen feest was dat maar waar.

 • Albert Boedts

  marc geerts het is perfect verwoord hoe ik ook van die man denk ,arrogante vent ver-koopt aan mij nog geen pak (veel te dure) friet