Ba Tik / Pexels
Volledig scherm
© Ba Tik / Pexels

De ‘crush droom’, waarin je onverwacht verliefd bent op een kennis, betekent meestal niet wat je denkt

De meeste dromen zijn ... verwarrend. Zeker als je droomt dat je verliefd bent op iemand waar je voordien nooit gevoelens voor had. Je denkt: ‘Dié persoon?’ En daarna misschien: ‘Hmm ja, kan wel.’ Maar zo’n ‘crush droom’ betekent meestal niet wat je denkt, zegt psychoanalyticus Dominique Hubain op deze Internationale Dag van de Slaap. “Je dromen doen alle moeite om je om de tuin te leiden.”

 1. Eva, Lies, Capucine en Bart vallen in slaap op het werk, net als vele andere Belgen. “Een nappuccino werkt het best”, zegt expert
  PREMIUM

  Eva, Lies, Capucine en Bart vallen in slaap op het werk, net als vele andere Belgen. “Een nappuccino werkt het best”, zegt expert

  “Eén keer was ik zo moe dat ik in slaap viel in een kinderbedje op onze crèche.” Indommelen op het werk, het overkomt de beste. Zoals Eva, Lies, Capucine en Bart. En ze zijn niet alleen: 15 procent van de Belgen vecht weleens tegen slaap tijdens de kantooruren. Dat toont een nieuwe studie. Op World Sleep Day vertelt professor Johan Verbraecken (UZA) hoe je het best kunt powernappen. Hoog tijd om het middagdutje uit de taboesfeer te halen.
 2. Meisjes van 10 gebruiken op sociale media al filters om hun gezicht te bewerken. Pedagoog: “Geef niet meteen kritiek”

  Meisjes van 10 gebruiken op sociale media al filters om hun gezicht te bewerken. Pedagoog: “Geef niet meteen kritiek”

  Het leven speelt zich voor een groot deel online af, zelfs bij kinderen: apps als TikTok of Instagram zijn niet meer weg te denken. En dat is niet altijd een goede zaak. Volgens een nieuw onderzoek gebruiken meisjes vanaf hun tiende al filters op sociale media, en daar is hun zelfbeeld vaak de pineut van. Wat kan je doen als ouder? Pedagoog en gedragstherapeut Marijke Bisschop geeft tips.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af