Ba Tik / Pexels
Volledig scherm
© Ba Tik / Pexels

De ‘crush droom’, waarin je onverwacht verliefd bent op een kennis, betekent meestal niet wat je denkt

De meeste dromen zijn ... verwarrend. Zeker als je droomt dat je verliefd bent op iemand waar je voordien nooit gevoelens voor had. Je denkt: ‘Dié persoon?’ En daarna misschien: ‘Hmm ja, kan wel.’ Maar zo’n ‘crush droom’ betekent meestal niet wat je denkt, zegt psychoanalyticus Dominique Hubain op deze Internationale Dag van de Slaap. “Je dromen doen alle moeite om je om de tuin te leiden.”

 1. Eva, Lies, Capucine en Bart vallen in slaap op het werk, net als vele andere Belgen. “Een nappuccino werkt het best”, zegt expert
  PREMIUM

  Eva, Lies, Capucine en Bart vallen in slaap op het werk, net als vele andere Belgen. “Een nappuccino werkt het best”, zegt expert

  “Eén keer was ik zo moe dat ik in slaap viel in een kinderbedje op onze crèche.” Indommelen op het werk, het overkomt de beste. Zoals Eva, Lies, Capucine en Bart. En ze zijn niet alleen: 15 procent van de Belgen vecht weleens tegen slaap tijdens de kantooruren. Dat toont een nieuwe studie. Op World Sleep Day vertelt professor Johan Verbraecken (UZA) hoe je het best kunt powernappen. Hoog tijd om het middagdutje uit de taboesfeer te halen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. “Al bij de eerste kerstlichtjes voel ik de stress opkomen.” Op bezoek bij een kersthater en een kerstlover
  PREMIUM

  “Al bij de eerste kerstlicht­jes voel ik de stress opkomen.” Op bezoek bij een kersthater en een kerstlover

  “Ons versierde huis zie je tot op een halve kilometer.” Mira (42) is verzot op de feestdagen: van overal komen mensen naar haar kersthuisje kijken dat zij en haar man al in augustus opbouwen. Maaike (47) heeft er niets mee: zij associeert kerst met veel 'moetjes’. “Wanneer mijn broer weer aan de lijn hangt om met aandrang de familiale kerstplannen te bespreken, wil ik ver weglopen.”