Foto door cottonbro via Pexels
Volledig scherm
© Foto door cottonbro via Pexels

De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

Leerlingen in het secundair onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar meer les over de clitoris. Twee uitgeverijen van biologiehandboeken voegen meer afbeeldingen en uitgebreidere info over het vrouwelijke geslachtsorgaan. Seksuoloog Wim Slabbinck licht toe waarom dat een belangrijke verbetering is. “De clitoris is een voorwaarde voor seksueel genot bij de vrouw.”

  1. ‘Wil je het aan met mij?’, 2 experts over hoe je omgaat met kinderverliefdheid: “Toon interesse en veeg hun gevoelens niet van tafel”
    PREMIUM

    ‘Wil je het aan met mij?’, 2 experts over hoe je omgaat met kinderver­liefd­heid: “Toon interesse en veeg hun gevoelens niet van tafel”

    Cupido’s pijlen treffen net zo goed kinderharten. En al zijn die hartjes fysiek nog wat kleiner, verliefdheid kan voor kinderen al heel emotioneel zijn. “Jong of oud: voor allebei staat verliefdheid gelijk aan een verwarrend, maar allesoverheersend gevoel", weet filosoof Kristof Van Rossem. Hij legt samen met seksuologe Evelien Luts uit welke soorten verliefdheid er zijn en hoe je best omgaat met een verliefde kleuter, kind of puber. “Laat verliefdheid of liefdesverdriet geen individueel gevoel zijn waar ze alleen mee worstelen, maar een onderwerp dat open besproken kan worden.”