Foto door cottonbro via Pexels
Volledig scherm
© Foto door cottonbro via Pexels

De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

Leerlingen in het secundair onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar meer les over de clitoris. Twee uitgeverijen van biologiehandboeken voegen meer afbeeldingen en uitgebreidere info over het vrouwelijke geslachtsorgaan. Seksuoloog Wim Slabbinck licht toe waarom dat een belangrijke verbetering is. “De clitoris is een voorwaarde voor seksueel genot bij de vrouw.”

 1. Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

  Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

  Als we de mode van het moment met één woord moeten omschrijven? Speels. En met een flinke portie nostalgie. De juwelentrend van het moment is dan ook niet gemaakt van het klassieke goud of zilver. Wel zijn het armbanden en kettingen met kleurrijke, bijna kinderlijke kralen. No worries: er is ook een discretere manier om de tendens te adopteren, en de grootste sterren zijn er dol op.
 2. ‘Wil je het aan met mij?’, 2 experts over hoe je omgaat met kinderverliefdheid: “Toon interesse en veeg hun gevoelens niet van tafel”
  PREMIUM

  ‘Wil je het aan met mij?’, 2 experts over hoe je omgaat met kinderver­liefd­heid: “Toon interesse en veeg hun gevoelens niet van tafel”

  Cupido’s pijlen treffen net zo goed kinderharten. En al zijn die hartjes fysiek nog wat kleiner, verliefdheid kan voor kinderen al heel emotioneel zijn. “Jong of oud: voor allebei staat verliefdheid gelijk aan een verwarrend, maar allesoverheersend gevoel", weet filosoof Kristof Van Rossem. Hij legt samen met seksuologe Evelien Luts uit welke soorten verliefdheid er zijn en hoe je best omgaat met een verliefde kleuter, kind of puber. “Laat verliefdheid of liefdesverdriet geen individueel gevoel zijn waar ze alleen mee worstelen, maar een onderwerp dat open besproken kan worden.”