De app die vertelt hoe ethisch verantwoord een merk is

Getty
De dag van vandaag is het een van de meest besproken onderwerpen uit de modewereld: hoe eerlijk en transparant is het productieproces van een merk? De app Good On You maakt dat een stuk gemakkelijker. 

Good On You bestaat al sinds 2015 maar het wordt nu pas duidelijk hoe handig de app eigenlijk echt is. Het werkt zo: je geeft een merknaam in en krijgt een vijfsterrensysteem te zien. Daaraan kan je zien hoe ethisch verantwoord het label is en hoe ze die berekening juist hebben gemaakt. 

"We beseften dat meer en meer mensen ethisch verantwoorde keuzes willen maken wanneer ze winkelen, maar het is moeilijk om door de merken heen te kijken die zich groener voordoen dan ze zijn. Mode is niet zoals eten, waarbij de ingrediënten op het etiket staan, het is een gigantische, complexe industrie met ondoorzichtige ketens waar mensen vaak niet aan uit kunnen," legt oprichtster Sandra Capponi uit aan Dazed & Confused. 

De app bekijkt hoe labels zich gedragen en hoe ze zich eventueel aanpassen. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jan Verstrepen

    Zou van de staat en de EU moeten komen maar wat kan dat die schelen of er met het werkvolk gemorreld wordt zolang hun vette pree op hun rekening in een belasting paradijs gestort wordt.

  • Peter Buyck

    De app die vertelt hoe ethisch je kleren zijn maar je kan de app niet gebruiken zonder account want men 'wil je reclame sturen van merken/winkels die passen in je ethisch profiel'...

  • Luc Deville

    Zijn ze echt onafhankelijk? Waarom registreren? Worden mijn voorkeuren verkocht?