Getty Images/Westend61
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Westend61

“De andere bediende kreeg een elektrische fiets en flexibele uren. Ik níks.” 3 Vlamingen over ‘quiet firing’

Wat als je baas je niet meer op het werk wil en je er het leven zuur maakt tot je zélf ontslag neemt? Dan ben je slachtoffer van ‘quiet firing’. Véél Vlamingen herkennen zich in de nieuwe term: ook M. W. (55), M. D. (52) en P. G. (57) werden buitengepest door hun werkgever. “Maandenlang ging ik naar het werk, me afvragend: is dit de dag waarop ik breek?” Loopbaanexperte Ann Rens legt uit wat je kan beginnen tegen een baas die je buiten wil.

 1. Opslag vragen als vrouw? De kans is kleiner dat je hem krijgt: expert geeft 7 tips om dat te veranderen
  PREMIUM

  Opslag vragen als vrouw? De kans is kleiner dat je hem krijgt: expert geeft 7 tips om dat te veranderen

  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen minder opslag vragen dan mannen én er minder in slagen om die opslag te krijgen, eens ze 30 jaar of ouder zijn. Wat doen ze verkeerd? Het zit ’m in hun mindset en gedrag, zegt loopbaanexpert Ann Rens. Op deze Unequal Pay Day deelt ze concrete tips om als vrouw toch een salarisverhoging binnen te halen. “Zie je collega’s met expertise vertrekken? Tijd om met je baas in gesprek te gaan.”
 2. High school sweethearts Stijn en Inge verloven zich op de speelplaats: “Hey! Jullie mogen hier helemaal niet zijn!”

  High school sweet­hearts Stijn en Inge verloven zich op de speel­plaats: “Hey! Jullie mogen hier helemaal niet zijn!”

  Stijn en Inge zijn al drie jaar beste vrienden op de middelbare school, wanneer de vonk op nieuwjaarsavond overspringt. Tien jaar zijn ze het schoolvoorbeeld van ‘highschool sweethearts’, het is dan ook op die speciale plaats dat Stijn Inge ten huwelijk vraagt. “Plots riep de schoolconciërge: ‘Hey! Jullie mogen hier helemaal niet zijn!’ Betrapt, dacht ik.” Hoeveel Stijn uitgaf aan zijn verloving, verklapt hij ook.