@elgustoloco op Instagram
Volledig scherm
© @elgustoloco op Instagram

Dé alcoholvrije aperitief van het moment? Waterkefir, gefermenteerde ‘feelgood-limonade’

De oude techniek van fermenteren is weer helemaal hip. Ook in de mode: ­alcoholvrije aperitieven. Met waterkefir sla je twee vliegen in één klap: het gefermenteerde drankje wordt geprezen als een gezond (en volwassen) alternatief voor de mierzoete frisdranken die je als bob van dienst anders voorgeschoteld krijgt. 

 1. Deze 10 Belgische restaurants kregen een groene Michelinster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Deze 10 Belgische restau­rants kregen een groene Michelin­ster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk

  Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.”
 2. Hersenhonger? Mondhonger? Honger komt in 8 soorten. Diëtiste: “Veel eetmomenten hebben weinig te maken met echte honger”
  PREMIUM

  Hersenhon­ger? Mondhonger? Honger komt in 8 soorten. Diëtiste: “Veel eetmomen­ten hebben weinig te maken met echte honger”

  Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.”