De 20 grootste hipster-steden ter wereld

Getty
Mannen met baarden, dotjes en tatoeages die geregeld een koffiekunstwerkje opdrinken: ze zijn het prototype van een hipster. Onder het mom 'soort zoekt soort' zijn sommige delen van de wereld dan ook ware trekpleisters voor het hippe volkje. MoveHub maakte een lijst met de 20 grootste Hipster-steden in de wereld. 

"Hipsters hebben een specifieke smaak wanneer het op koffie en tatoeages aankomt. Daarnaast vertoeven ze het liefst in niet al te drukke steden. Het was niet moeilijk om ze over de hele wereld op te sporen, wat erg interessant is," legt Fred O' Brien, onderzoeker voor MoveHub uit. 

"Het is moeilijk om een andere groep te vinden die zo snel van stad naar stad verplaatst. Wanneer een stad verkozen is als 'trendy plek', zijn de hipsters er als de kippen bij met hun vernieuwende zaken en ander cliënteel. De komst van hipsters kan een stad echt veranderen."

De grootste hipster steden in de wereld:

1. Brighton en Hove, Verenigd Koninkrijk 

2. Portland, VS

3. Salt Lake City, VS

4. Seattle, VS

5. Lissabon, Portugal

6. Fort Lauderdale, VS

7. Miami, VS

8. Orlando, VS

9. Helsinki, Finland

10. Spokane, VS

11. Tampa, VS

12. Eugene, VS

13. Minneapolis, VS

14. Atlanta, VS

15. San Francisco, VS

16. Rochester, VS

17. Bordeaux, Frankrijk

18. Pittsburgh, VS

19. Las Vegas, VS

20. Richmond, VS
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Landon Wilkinson

    Te vermijden steden dus.

  • hugo van de velde

    Wat zijn dat nu weer, HIPSTER steden ? Het is precies mode om allemaal engelse woorden toe te laten. Waartoe dient dat ?