Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Date jij een toxische partner? Therapeut lijst de 5 belangrijkste types op en hoe je ze herkent

Wie net in een relatie stapt, zweeft op een zalige roze wolk. Dat het ooit fout kan gaan, lijkt haast ondenkbaar. Toch zijn toxische partners een ding. Er is meer: we kunnen zelfs vijf toxische types onderscheiden, waarschuwt psychotherapeute Cathy Press. Herken jij er een van? Dan zit jij misschien in een relatie waar de balans tussen geven en nemen voortdurend zoek is.

 1. De vonk tussen Chantal en William: “Dit gevoel heb ik nooit met iemand anders gehad”
  PREMIUM

  De vonk tussen Chantal en William: “Dit gevoel heb ik nooit met iemand anders gehad”

  “Bij de eerste blik was ik verkocht. Alsof de bliksem insloeg.” William is 15 wanneer hij de 14-jarige Chantal ontmoet. De twee worden verliefd, maar voelen zich toch niet klaar voor iets serieus. William wordt daarna bij een andere vrouw trotse vader en Chantal krijgt twee dochters. In 2009 vinden de twee dankzij Facebook elkaar terug, en ze voelen dat er nog altijd iets borrelt vanbinnen. Zijn ze nu wel klaar voor elkaar? “Ons verhaal bewijst dat liefde geen leeftijd kent.”
 2. “Waarom val ik altijd op hezelfde sterrenbeeld?” Astrologe geeft relatieadvies aan Amandine en Noa

  “Waarom val ik altijd op hezelfde sterren­beeld?” Astrologe geeft relatiead­vies aan Amandine en Noa

  Ram Amandine* (31) en Vissen Noa* (28) zien patronen in hun partners en de mensen waarmee ze daten. Zonder dat ze daar bewust rekening mee houden, vallen ze voortdurend op hetzelfde sterrenbeeld. Astrologe Cato Vermeulen legt uit hoe dat komt en geeft gericht datingadvies waar mensen met andere tekens ook iets aan hebben. “Met drie planeten in Vissen heb je heel veel waterenergie, en ga je jezelf dus ook sneller aangetrokken voelen tot andere watertekens.”