Belgen wachten gemiddeld vier maanden op een eerste consultatie bij de dermatoloog.
Volledig scherm
Belgen wachten gemiddeld vier maanden op een eerste consultatie bij de dermatoloog. © Getty Images

Dankzij Skindr vermijd je wachttijden bij dermatoloog: “Een foto is meestal voldoende voor juiste diagnose”

Wachttijden bij dermatologen kunnen hoog oplopen, en dat is vervelend als je je zorgen maakt om een vlekje. Het platform Skindr wil een oplossing bieden: daar kan je meteen terecht voor een online consultatie met een erkende huidarts. Dermatoloog Annelies Avermaete legt uit hoe het werkt: “Een gedetailleerde foto van het probleem is meestal voldoende om de juiste diagnose te stellen.”

 1. Voor mama’s die borstvoeding geven is Rock Werchter dit jaar een pak aangenamer. “Hier moet je de melk niet weggooien”

  Voor mama’s die borstvoe­ding geven is Rock Werchter dit jaar een pak aangenamer. “Hier moet je de melk niet weggooien”

  Borstvoedende mama’s beleven Rock Werchter dit jaar een pak zorgelozer. Het festival biedt voor de eerste keer ‘The Milk Factory’ aan, een plek waar ze terechtkunnen om in alle rust — en met een streep livemuziek op de achtergrond — melk af te kolven. Ze kunnen er hun melk zelfs koel bewaren. Gedaan dus met stressen op de wei over lekkende borsten of verspilde moedermelk.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. 4 op de 10 Belgen heeft keratosis pilaris of ‘strawberry skin’. Dermatoloog geeft tips tegen de kleine, rode bultjes
  PREMIUM

  4 op de 10 Belgen heeft keratosis pilaris of ‘strawberry skin’. Dermato­loog geeft tips tegen de kleine, rode bultjes

  De lente breekt aan en toch kijkt niet iedereen ernaar uit om met blote armen en benen buiten te komen. Maar liefst 40 procent van de Belgen heeft namelijk ‘keratosis pilaris’, een huidaandoening die zorgt voor kleine, rode bultjes op de huid. ‘Strawberry legs’ heet het ook, of ‘kippenvel’. En die bultjes zie je nu, net na de winter, het felst. Dermatoloog Thomas Maselis legt uit hoe je ervan af raakt. “Houd de behandeling vol die bij jou past, want zodra je stopt, keren de bultjes terug.”