Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Dankzij deze nieuwe methode is tatoeages zetten weldra misschien pijnloos én kan je het thuis zelf doen

Naalden die honderden keren per minuut door de huid gaan? Please no. Een tattoo laten zetten schrikt veel mensen nog altijd af. Maar er is goed nieuws, want wetenschappers aan Georgia Institute of Technology ontdekten een nieuwe methode voor pijnloze tatoeages die je ook nog eens zélf kan zetten. En voor wie twijfelt: er is ook een tijdelijke optie.

 1. Je lief eren met een tattoo, not done? “Ik krijg elke dag zo’n tortelduif over de vloer”, zegt tattoo-artiest

  Je lief eren met een tattoo, not done? “Ik krijg elke dag zo’n tortelduif over de vloer”, zegt tat­too-ar­tiest

  Kim Kardashian en Pete Davidson zijn nog steeds dolgelukkig samen. Door enkele leuke foto’s van hen samen op Instagram konden oplettende fans een nieuwe tattoo opmerken op het sleutelbeen van Pete. En ja hoor, het is een eerbetoon aan zijn Kim. Komen zulke liefdestatoeages bij ons ook nog vaak voor? Of zijn Vlamingen daar te voorzichtig voor? Jasper De Jonge (29), tattoo-artiest bij het bekende Antwerpse Vinnie stones’ SinSin Tattoo, maakt nogal wat mee in zijn studio.
 2. Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstraten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen

  Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstra­ten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen

  Quality time met je bestie, kind(eren) of partner verdiept jullie band. En om te genieten met de grote G hoef je het niet altijd ver te gaan: ons land bezit héél wat verborgen parels. Je hoeft ze niet zelf te gaan zoeken, wij stelden voor jullie enkele pasklare uitjes samen. Van activiteiten tot niet te missen hotspots - maak er anders meteen een weekendje van? “Eenmaal aangekomen doe je je tegoed aan een gigantische omelet. Zo een waar je dagen mee gegeten hebt.”
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Eén oorbel is niet meer genoeg. Maar hoe wordt je oor vol juwelen geen rommeltje? Een piercer geeft advies

  Eén oorbel is niet meer genoeg. Maar hoe wordt je oor vol juwelen geen rommeltje? Een piercer geeft advies

  Je ziet het steeds vaker: oren vol delicate piercings. Maar vergis je niet: die oorstekkers worden niet lukraak geplaatst. Vaak gaat er heel wat denkwerk van een piercer aan vooraf. Want zo’n oorbel moet ook bij én in je oor passen. Anna Paland van de bekende zaak Pirate Piercing legt uit waar je op kunt letten als je voor een ‘curated ear’ kiest. “Soms bepaalt een verschil van twee millimeter of je met een piercing staat of niet.”
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.