ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Dag droge huid: waarom je polyglutaminezuur aan je winterse huidverzorging moet toevoegen

Je huid voldoende hydrateren? Daar is maar één oplossing voor: smeren à volonté. Vooral in de winter, want net tijdens deze gure maanden is onze huid veel te droog. Je skincare-flesjes bevatten dus best wat ingrediënten die het vochtgehalte van je huid op peil houden, zoals hyaluronzuur. Maar er is nog een zuurtje in de opmars dat minstens even veel lof en aandacht waard is: polyglutaminezuur.

 1. Urge surfing: volgens onderzoekers werkt deze verrassende methode het best tegen eetbuien

  Urge surfing: volgens onderzoe­kers werkt deze verrassen­de methode het best tegen eetbuien

  Food cravings, goesting, zin om te snoepen: we ervaren het allemaal weleens. Zeker als je ’s avonds in de zetel ploft, en de lokroep hoort van chips of iets anders lekkers. Vaak proberen we er niet aan toe te geven, maar vervallen we toch in een vreetbui. Amerikaanse studies wijzen uit dat het onderdrukken van cravings averechts werkt en de zin in eten juist versterkt. Het zou beter zijn om onze cravings bewust in de ogen te kijken, in plaats van ze te negeren.
 1. Beautyredactrice Sophie tipt 8 skincareproducten die je nodig hebt na je 30e: “De term hyaluronzuur kan intimiderend zijn, maar het is een passe-partout”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie tipt 8 skincare­pro­duc­ten die je nodig hebt na je 30e: “De term hyaluron­zuur kan intimide­rend zijn, maar het is een pas­se-par­tout”

  Ahhh, de wondere wereld van huidverzorging. Het is briljant wat er allemaal op de markt is, maar zelfs met de beste wil van de wereld kan het grote aanbod verwarrend zijn. En dat is nog zacht uitgedrukt. Daarnaast veranderen de trends in skincareland met de jaren, net zoals de noden van onze huid. Welke producten zijn nu écht onmisbaar in je routine eens je de kaap van de 30 bent gepasseerd? Beautyredactrice Sophie zet voor ons op een rijtje wat je nodig hebt to age like fine wine. “Magie bestaat niet, maar retinol komt er dicht bij in de buurt.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. 5 namen uit de Belgische modewereld over Ghislaine Nuytten: “Ik wist dat ze ziek was, maar ze klaagde nooit”

  5 namen uit de Belgische modewereld over Ghislaine Nuytten: “Ik wist dat ze ziek was, maar ze klaagde nooit”

  Dinsdagavond overleed mode-icoon Ghislaine Nuytten (67) onverwacht aan een hartstilstand. Ze was Vlaanderens eerste internationale topmodel en presenteerde tal van televisieprogramma’s. Maar bovenal was ze een soort patroonheilige van de Belgische mode, iemand die merken in de schijnwerpers zette en mensen met elkaar verbond. Vijf namen uit de Belgische mode vertellen wat haar zo bijzonder maakte. “Sommige mensen in het modewereldje hebben de neiging zich net dat beetje beter voelen dan anderen. Dat gevoel had je bij haar nooit.”