Jeroen Vermeiren.
Volledig scherm
Jeroen Vermeiren. © Joel Hoylaerts / Photonews

COLUMN. Single papa Jeroen (48) zoekt een date via Tinder: “Dertigers? Been there, done that. Conclusie: no more”

Twee keer per jaar waagt journalist en alleenstaande vader Jeroen Vermeiren (48) zich op de datingapp Tinder. Elke keer heeft hij nieuwe hoop. Maar het is telkens weer een continue uitdaging, als je het hem vraagt. “Bijna altijd staat er een rist voorwaarden waaraan je geacht wordt te voldoen, kwaliteiten die je hoort te verenigen in één en hetzelfde ouder wordende brakke lijf.”

 1. ‘Microcheating’ op Tinder in opmars. Expert: “Kleine acties die onschuldig lijken, maar problemen kunnen geven”
  PREMIUM

  ‘Microchea­ting’ op Tinder in opmars. Expert: “Kleine acties die onschuldig lijken, maar problemen kunnen geven”

  Een op de vijf mensen op Tinder heeft al een relatie. Maar telt dat echt als overspel? “De grenzen van ontrouw zijn door apps en social media vervaagd”, zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze noemt online flirten een vorm van ‘microcheating’: laagdrempelig, eerst braafjes, maar zeker iets om voor op te letten. De experte geeft advies om (digitaal) vreemdgaan aan te pakken én een doe-oefening voor koppels. “Samen praten over wat kan en wat niet, is nog nooit zo nodig geweest.”
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.