COLUMN. Journalist Jeroen serveerde als twintiger grote celebs in de horeca. “Die man danste als een duivel”
Dat je in de horeca heel wat avonturen meemaakt, heeft ook journalist Jeroen Vermeiren aan den lijve mogen ondervinden. Als twintiger klopte hij in de Brusselse horeca aardig wat uren en kreeg hij zelfs enkele grote sterren, binnen- én buitenlandse, over de vloer. “Het leverde onvergetelijke scènes op, die op mijn netvlies gebrand staan.”
Copywriter, woordvoerder, journalist, ghost-writer, dichter ... Het cv van Jeroen Vermeiren (48) is een bonte verzameling stielen. Als single papa van Cas (13) laat hij graag een tegendraadse ballon op over relaties en ouderschap.
Ik denk weleens nostalgisch terug aan wat ik mijn Brusselse periode noem. Ik was een twintiger die naast zijn dagtaak nog aardig wat uren klopte in de horeca. De Brusselse horeca. In één van die etablissementen was de culturele fine fleur kind aan huis. Nationaal én internationaal. Het leverde onvergetelijke scènes op, die op mijn netvlies gebrand staan.
Op welke naam mag ik de reservatie noteren?” “Dafoe”, zei ik. “Willem Dafoe”
Er was die keer dat Dirk Roofthooft, Josse De Pauw en blueslegende Roland Van Campenhout aan mijn toog strandden. Die laatste met een deerne aan zijn arm die mijn jongere zusje kon zijn. Toen de andere klanten het pand hadden verlaten en alleen zij overbleven, werd de sfeer wat losser. Dat wil zeggen: Roland bleef stoïcijns op zijn barkruk zitten, met de jonge, blondine devoot aan zijn zijde, terwijl Josse en Dirk overmand werden door frivoliteit.
Ik legde Rose Rouge op van St Germain en Josse sprong op een tafel, waar hij danste als een duivel. Dirk pirouetteerde door de gelagzaal. Tot hij plots zijn blik op mij liet rusten. “Jeroen!’” riep hij. “Welk een fenomenale oren hebt gij. Ik heb iets met oren. En gij hebt hele fraaie exemplaren!”
Dirk naderde de toog, boog zich over die toog en wenkte mij dat ik dichter moest komen. Zoals het een goede gastheer in de horeca betaamt, toonde ik me bereidwillig. Nou. Voor ik goed besefte wat er gebeurde, nam Dirk Roofthooft mijn hoofd in een stevige handgreep, om vervolgens mijn oor het soort tong te draaien waar zelfs Madonna zou van blozen. Mijn trommelvlies is daar nog altijd niet helemaal van hersteld.
Mijn oor was vochtig als een Thaise moessonregen. Roland dronk van zijn witbier, zijn aanbidster keek verveeld en Josse De Pauw schoot in de lach. Dirk herhaalde: “Ik heb iets met oren!” Geen van hen zal zich dit nog herinneren. We schrijven het jaar 2000. Zij waren goden. Ik was slechts een toevallige passant die de glazen volschonk.
Een week lang zat Willem Dafoe elke avond aan mijn toog. Bestelde hij steevast hetzelfde glas rode wijn.
Het beste moet nog komen. Op zeker moment was Willem Dafoe in Brussel, met het New Yorkse theatergezelschap The Wooster Group. Zijn toenmalige echtgenote Elizabeth en hun zoon Jack waren ook van de partij. Voor wie niet weet wie Willem Dafoe is: googel hem, hij werd meermaals genomineerd voor een Oscar. Een week lang zat hij elke avond aan mijn toog. Bestelde hij steevast hetzelfde glas rode wijn.
Op de voorlaatste avond polste hij bij mij naar een goed eetadresje. Ik gaf hem een culinaire tip vanjewelste. Of ik voor hem een tafel voor drie wilde reserveren? Ik belde terstond. “U hebt geluk, meneer, er is een tafel vrijgekomen. Op welke naam mag ik de reservatie noteren?” “Dafoe”, zei ik. “Willem Dafoe.”
De volgende dag kwam Willem zijn laatste rode wijn drinken. Dat hij exquis had gegeten, verzekerde hij me. En dat ik bedankt was voor de tip. Waarop hij me de hand drukte. Zo’n echte mannenhand. Heel soms, als ik hard mijn ogen sluit, voel ik die nóg.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van een ticketje van 30.000 dollar tot kritiek op de dresscode: dit zijn alle details over het Met Gala
Het is nog enkele maanden wachten tot de rode loper uitgerold wordt voor het feest van het jaar: het Met Gala. Maar sinds kort zijn wél alle details bekend, van het thema tot de dresscode en de co-hosts. Opvallend is dat er dit jaar een overleden designer in de bloemetjes wordt gezet. -
Het regenweer trotseren? Dat doe je zonder zorgen met deze 15 waterproof én trendy handtassen
Het weer in België is zo grillig dat een regenbui altijd om de hoek loert. Toch hoeft die onvoorspelbaarheid geen domper op de feestvreugde te zijn om jouw mooiste handtas uit de kast te halen. Al kan je natuurlijk ook op safe spelen met deze trendy waterproof handtassen én rugzakken. Beter die waterkringen voorkomen dan genezen, toch? -
Gouden 11
Van Slimani over Vormer tot Arokodare: deze vijf opmerkelijke wintertransfers kun je opnemen in jouw Gouden 11-ploeg
De wintermercato zit erop. Neem jij enkele transfers op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden 11-ploeg? Wij lijsten alvast de vijf opmerkelijkste deals op. -
-
COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smartschool: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”
Elke ouder kent net als journalist Jeroen het online platform Smartschool. “Berichtendiarree”, noemt hij het. Let op: Jeroen is geen slechte vader en ook niet tegen een leerlingenvolgsysteem (denkt hij). Maar moeten we niet érgens de grens trekken, vraagt Jeroen zich af. “Ik begin te geloven dat elk scheetje dat zich een weg zucht door de schoolgangen een Smartschoolalert kan zijn.” -
Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaanse pizza: 8 topadresjes van StuBru-presentator Stijn Van De Voorde
Of het nu met podcasts of voor theater is, muziek blijft de rode draad in het leven van StuBru-presentator Stijn Van de Voorde (45). Momenteel is hij op tour met zijn show For Those About to Rock More, waarin hij vrouwen in de muziekwereld eert. Aan ons tipt hij zijn favoriete lokale adresjes én zijn lievelingsplek in het buitenland. En ook daar zit muziek in. -
COLUMN. Jeroen over het formaat van zijn jongeheer: “Ik weet nu, dankzij Goedele Liekens, dat hij oké is”
Over de ideale penislengte is al heel wat gezegd en geschreven. Maar mannen praten er zelf zelden over. NINA-columnist Jeroen brengt daar verandering in en neemt - openhartiger dan ooit - zijn eigen exemplaar onder de loep. Hij vertelt over zijn onzekerheden en hoe dat gevoed werd door een nare #MeToo-ervaring, jaren geleden. “Ik beken: bij elke eerste keer met een nieuwe partner spookt die Brusselse avond door mijn hoofd." -
COLUMN. Journalist Jeroen mengt zich in de heisa over de penis van prins Harry. “Hij heeft mijn sympathie”
Columnist en journalist Jeroen Vermeiren laat zich heel af en toe in met sappige verhalen. Zoals de sensatie rond Prins Harry, en meer specifiek: over zijn ‘willie’. Ook over de ontmaagding valt wat te zeggen. “Harry’s bloem werd geplukt in een grasveld achter een drukke kroeg. Zeventien was hij. Volgens roddeltantes was die oudere minnares een bekende actrice.”