Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens twijfelt over sugardaddy’s en hun 30 jaar jongere liefjes. “Is zo’n relatie gekocht?”

Goedele Liekens heeft een paar vrienden — welgestelde, single zestigers — die een ‘liefje’ hebben van zo’n dertig jaar jonger. Een sugarbaby. Ze mag mee naar exotische bestemmingen of chique restaurants, en is een godin in bed. Maar hoe écht is een relatie tussen zo’n oude, rijke knar en zo’n knap, jong ding, vraagt Goedele zich af. Ze vraagt het aan haar oude, rijke vrienden. “‘Ik kan er goed mee praten’, zegt de ene. ‘Ze spreekt hem namelijk nooit tegen’, lacht zijn vriend.”

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. COLUMN. Goedele Liekens deelt checklist voor de perfecte man. “De gulden middenweg tussen de bad boy en de sloef”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens deelt checklist voor de perfecte man. “De gulden middenweg tussen de bad boy en de sloef”

  Vrouwen vallen altijd op een bad boy: het is een wijdverspreid cliché, dat Goedele Liekens meteen onder de mat veegt. Klopt niks van, zegt ze. Maar wat maakt een man dan wel aantrekkelijk? Ze stelt een duidelijke checklist op. Mannen, neem pen en papier. “Heren met status — een vette bankrekening of een dikke auto — lijken nog altijd gegeerd. Maar let op met statistieken.”
 3. EXCLUSIEVE COLUMN. Goedele Liekens veroordeelt de ‘pikstraf’: “Het is chantage. Je maakt van seks een wapen. Totaal fout”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE COLUMN. Goedele Liekens veroor­deelt de ‘pikstraf’: “Het is chantage. Je maakt van seks een wapen. Totaal fout”

  Pikstraf, ken je dat? Je weigert seks om je zin door te drijven of je partner te straffen. Als Goedele Liekens een vriend hoort vertellen over dat machtsmiddel, schrijft ze een vlijmscherpe column om ons te waarschuwen. Gevat legt ze de schadelijke relatiedynamiek bloot die achter pikstraf schuilgaat, en oppert ze een betere oplossing. “Mannen willen kost wat kost seks, vrouwen niet. Hoe triest is het als je er zo over denkt?”