Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens over wat volgens vrouwen als een ‘gouden penis’ telt: “Mannen, zet je schrap”

Seksuologe Goedele Liekens merkt dat sommige mannen rondlopen met een ‘goudenpenissyndroom’. “Ze denken: ‘O, mijn penis is een succeslul’ en doen amper nog moeite om een vrouw te plezieren.” Liekens besluit bij vriendinnen te polsen: hoe groot, breed, geaderd of gebogen willen ze die genotsknots? Wat blijkt: één type penis scoort goud, keer op keer. “Beste mannen, er is wel degelijk een piemelplafond.”

 1. ANALYSE. Een mannelijke seksuoloog die schrijft: “Dames, als we met onze hand rond jullie borst kunnen, is ze te klein.” Zou dat ook kunnen?
  PREMIUM

  ANALYSE. Een mannelijke seksuoloog die schrijft: “Dames, als we met onze hand rond jullie borst kunnen, is ze te klein.” Zou dat ook kunnen?

  Vrouwen die schrijven over seks? Ze lijken opeens overal. Ze bestormen de boekenlijsten en vullen de columns, vrank en vrij over wat ze willen in bed. Maar intussen blijven de mannen opvallend stil. Wat zouden zij eigenlijk denken over al die intieme richtlijnen, vraagt onze reporter Nadine Van Der Linden zich af. “Met een beetje weerwerk zou het nog leuker worden.”
 2. Voel je een zwangerschapsverlies aankomen en kan je er iets tegen doen? Arts beantwoordt 9 prangende vragen

  Voel je een zwanger­schaps­ver­lies aankomen en kan je er iets tegen doen? Arts beant­woordt 9 prangende vragen

  Maar liefst 1 op de 6 zwangerschappen eindigt met een verlies. En toch blijven veel vrouwen net als Julie Van den Steen achteraf met véél vragen zitten. Wat veroorzaakt een verwachtingsverlies, kan je het zien aankomen en hoe beleef je de eerste uren en weken erna? Gynaecoloog dr. Firas Cha’ban verheldert. “Als dit gevoel afneemt of verdwijnt, kan dat een alarm zijn.”