Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”

Ze is seksuologe, politica en tv-gezicht. En vanaf deze week voegt Goedele Liekens daar nog columniste aan toe. Wekelijks geeft ze ons hier haar ongezouten mening over seks en relaties. Vandaag: flirten. Ja, dat mag en moét nog altijd. Al is er een grens die we goed moeten bewaken, schrijft ze. “Onlangs vroeg een vriend: ‘Allez kom, wat heb jij meegemaakt?’ Toen ik mijn verhaal deed, geloofde hij me niet.” 

 1. Bloot, bloter, blootst: 8 modetrends regeren op de festivalwei (en de meeste zijn weinig verhullend)

  Bloot, bloter, blootst: 8 modetrends regeren op de festival­wei (en de meeste zijn weinig verhullend)

  Zon, muziek, frisse drankjes en een coole outfit: het is de droomcombinatie voor een geslaagde dag op de festivalwei. Voor dat eerste rekenen we op de weergoden, met dat laatste helpt onze moderedacteur David Devriendt een handje. Of je nu gaat dansen op Rock Werchter, Paradise City, Dour Festival, Tomorrowland, Pukkelpop of WECANDANCE: met deze trends scoor je overal. Ook ná de festivals.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 3. Goedele Liekens (58) groeide katholiek op: “Mijn ouders hun Disney-verhaal is voor mij niet weggelegd”
  PREMIUM

  Goedele Liekens (58) groeide katholiek op: “Mijn ouders hun Dis­ney-ver­haal is voor mij niet weggelegd”

  Toen ze in 2020 de diagnose huidkanker kreeg, waren haar ouders de laatsten die dat wisten. “Ik wilde hen niet belasten met nutteloze zorgen”, vertelt Goedele Liekens. Het is een rol die ze zichzelf als klein meisje al aanmat. Ze studeerde braaf en ging mee naar de mis. Maar na een tijd wilde ze meer, en haar ouders namen haar dat niet kwalijk. “Thuis kon ik vrijuit over verliefdheid spreken. Maar mijn ouders zijn met hun eerste lief getrouwd, voor de rest van hun leven.”