Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens over de gewoonte die partners beter afleren. “Vooral wij, vrouwen, zijn er kampioen in”

“Een vriendin van me ging alleen op reis”, schrijft Goedele Liekens. “Tot ze een relatie kreeg, toen werd het: ‘We doen alles samen, of niet.’” Die relatie strandde. De seksuologe wil dan ook dat we stoppen met pleasen in de liefde, iets waar vrouwen kampioen in zijn, volgens haar. “Zo lijkt de relatie ‘perfect’, maar verlies je wel jezelf.” De seksuologe deelt een korte checklist die je dat eeuwige pleasen leert ombuigen naar zeggen — en wéten — wat je wil. “Druk je wel je échte wensen uit?”

 1. COLUMN. Jeroen over het formaat van zijn jongeheer: “Ik weet nu, dankzij Goedele Liekens, dat hij oké is”

  COLUMN. Jeroen over het formaat van zijn jongeheer: “Ik weet nu, dankzij Goedele Liekens, dat hij oké is”

  Over de ideale penislengte is al heel wat gezegd en geschreven. Maar mannen praten er zelf zelden over. NINA-columnist Jeroen brengt daar verandering in en neemt - openhartiger dan ooit - zijn eigen exemplaar onder de loep. Hij vertelt over zijn onzekerheden en hoe dat gevoed werd door een nare #MeToo-ervaring, jaren geleden. “Ik beken: bij elke eerste keer met een nieuwe partner spookt die Brusselse avond door mijn hoofd."
 2. COLUMN. Goedele Liekens over wat volgens vrouwen als een ‘gouden penis’ telt: “Mannen, zet je schrap”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over wat volgens vrouwen als een ‘gouden penis’ telt: “Mannen, zet je schrap”

  Seksuologe Goedele Liekens merkt dat sommige mannen rondlopen met een ‘goudenpenissyndroom’. “Ze denken: ‘O, mijn penis is een succeslul’ en doen amper nog moeite om een vrouw te plezieren.” Liekens besluit bij vriendinnen te polsen: hoe groot, breed, geaderd of gebogen willen ze die genotsknots? Wat blijkt: één type penis scoort goud, keer op keer. “Beste mannen, er is wel degelijk een piemelplafond.”