Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens deelt checklist voor de perfecte man. “De gulden middenweg tussen de bad boy en de sloef”

Vrouwen vallen altijd op een bad boy: het is een wijdverspreid cliché, dat Goedele Liekens meteen onder de mat veegt. Klopt niks van, zegt ze. Maar wat maakt een man dan wel aantrekkelijk? Ze stelt een duidelijke checklist op. Mannen, neem pen en papier. “Heren met status — een vette bankrekening of een dikke auto — lijken nog altijd gegeerd. Maar let op met statistieken.” 

 1. EXCLUSIEVE COLUMN. Goedele Liekens veroordeelt de ‘pikstraf’: “Het is chantage. Je maakt van seks een wapen. Totaal fout”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE COLUMN. Goedele Liekens veroor­deelt de ‘pikstraf’: “Het is chantage. Je maakt van seks een wapen. Totaal fout”

  Pikstraf, ken je dat? Je weigert seks om je zin door te drijven of je partner te straffen. Als Goedele Liekens een vriend hoort vertellen over dat machtsmiddel, schrijft ze een vlijmscherpe column om ons te waarschuwen. Gevat legt ze de schadelijke relatiedynamiek bloot die achter pikstraf schuilgaat, en oppert ze een betere oplossing. “Mannen willen kost wat kost seks, vrouwen niet. Hoe triest is het als je er zo over denkt?”
 2. COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”

  Ze is seksuologe, politica en tv-gezicht. En vanaf deze week voegt Goedele Liekens daar nog columniste aan toe. Wekelijks geeft ze ons hier haar ongezouten mening over seks en relaties. Vandaag: flirten. Ja, dat mag en moét nog altijd. Al is er een grens die we goed moeten bewaken, schrijft ze. “Onlangs vroeg een vriend: ‘Allez kom, wat heb jij meegemaakt?’ Toen ik mijn verhaal deed, geloofde hij me niet.”