Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Goedele Liekens. © Johan Jacobs

COLUMN. Goedele Liekens’ advies voor ruziënde koppels: “Haal zéker die oude koeien uit de sloot”

In de liefde is het niet altijd peis en vree — en daar ziet Goedele Liekens absoluut geen graten in. Wat op je lever ligt, moet eruit. Zelfs al klaagt je man dan dat je “weer ouwe koeien uit de sloot haalt”. “Een sloot vol oude koeien, daar stroomt het water niet meer. Het gaat er stinken.” Wees wel moedig genoeg om die oude koeien onder de loep te nemen, zegt ze. Waarover gaat het echt? En voor koppels die de oorlogsbijl niet begraven krijgen: zo pakt Goedele zo'n verhitte discussie aan. 

 1. PFAS gevonden in populair menstruatieondergoed. Hoe bezorgd moeten we zijn? Expert geeft uitleg

  PFAS gevonden in populair menstrua­tie­on­der­goed. Hoe bezorgd moeten we zijn? Expert geeft uitleg

  Uit onderzoek blijkt dat menstruatieondergoed van het bekende merk Thinx een hoge hoeveelheid van de chemische stof PFAS bevat. Ook in merken Saalt, Knix, Sustain en Ruby Love werd de stof aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat dat op lange termijn negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid van wie zulk ondergoed draagt. “Voorzichtigheid is altijd belangrijk bij dit soort stoffen”, zegt wetenschapsexpert Martijn Peters.
 2. Radiopresentatrice Anke Buckinx beantwoordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx beant­woordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

  Wie naar de ochtendshow op radio Joe luistert, weet dat presentatrice Anke Buckinx (41) barst van de energie. Maar tegelijk worstelt het spring-in-'t-veld met een chronisch slaaptekort. “Soms ben ik ’s avonds zo kapot dat ik in bed kruip mét make-up en zonder mijn tanden te poetsen.” Stellen we Anke zeven stoute vragen, van ergste kater tot slechtste beslissing, dan wordt meteen duidelijk hoe voluit ze leeft — en soms een tikkeltje impulsief. “Het is daarna nooit meer goed gekomen met mijn kapsel.”
 3. Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyredactrice Sophie test 12 dure en goedkope flesjes
  PREMIUM

  Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyre­dac­tri­ce Sophie test 12 dure en goedkope flesjes

  Hair oiling is een trend op sociale media. Niet zo gek, want de juiste olie levert je een haardos à la Hollywood op: zacht, gezond, pluisvrij en glanzend als een spiegel. Maar welke olie koop je best? En vooral: scoort een haarolie van 9 euro evengoed als eentje van — jawel — 125 euro? Beautyredactrice Sophie test en beoordeelt twaalf verschillende producten. “Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één haarproduct zou mogen gebruiken, dan was het dit.”
 4. COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”

  Ze is seksuologe, politica en tv-gezicht. En vanaf deze week voegt Goedele Liekens daar nog columniste aan toe. Wekelijks geeft ze ons hier haar ongezouten mening over seks en relaties. Vandaag: flirten. Ja, dat mag en moét nog altijd. Al is er een grens die we goed moeten bewaken, schrijft ze. “Onlangs vroeg een vriend: ‘Allez kom, wat heb jij meegemaakt?’ Toen ik mijn verhaal deed, geloofde hij me niet.”