Gelein.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelein. © Francisco T Santos

COLUMN. Gelein is depressief en somt de 10 opmerkingen op die ze het meeste krijgt. “Sommige mensen wens je veel jeuk en korte armpjes toe”

“Ik heb het gevoel dat ik door mijn depressie gegroeid ben. En niet alleen in kledingmaat.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een depressiedagboek bij. Voor de allerlaatste keer geeft ze een inkijk in haar leven. Gelein somt de tien meest opvallende opmerkingen op die ze kreeg sinds ze startte met haar column. Uiteraard met haar spitsvondige reacties erbij. “Sommige mensen wens je heel veel jeuk en korte armpjes toe.”

 1. Kylie Jenner en modehuis Schiaparelli krijgen bakken kritiek om jurk met leeuwenkop: is dat terecht?

  Kylie Jenner en modehuis Schiaparel­li krijgen bakken kritiek om jurk met leeuwenkop: is dat terecht?

  Deze week loopt de couture modeweek in Parijs waar exclusieve merken hun meest bijzondere ontwerpen showen. Kylie Jenner verscheen in een opvallende zwarte jurk met levensechte leeuwenkop van het Franse modehuis Schiaparelli. Kan niet, klinkt het bij sommigen, want je verheerlijkt de jacht. Kunst, zeggen anderen. Wie heeft gelijk? “De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”
 2. COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Mijn grenzen zijn afgebakend met schrikdraad. Ertegen botsen is pijn hebben”
  PREMIUM

  COLUMN. Gelein houdt een depressie­dag­boek bij. “Mijn grenzen zijn afgebakend met schrik­draad. Ertegen botsen is pijn hebben”

  “Ik ben bezig met de blokjes van de omgevallen Jenga heel bewust, en vooral heel stevig, weer op te bouwen.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Ze deelt met ons hoe het met haar gaat. Gelein vertelt over haar laffe excuusmail, haar zoektocht naar zingeving, en hoe haar verdedigingsmechanisme zich soms tegen haar keert. “Bij huidige werk staat er ‘freelance creative’. ‘Die Momenteel Nauwelijks Werk Aanneemt, Noch Aangeboden Krijgt’ zet ik er niet achter.”
 1. DE KLASFOTO. Zo zag actrice Tine Priem er uit op school. “In het zesde leerjaar kreeg ik mijn eerste kus”

  DE KLASFOTO. Zo zag actrice Tine Priem er uit op school. “In het zesde leerjaar kreeg ik mijn eerste kus”

  “Wij zijn vroeger samen naar een fan-dag van ‘Thuis’ geweest.” Volgens vriendin en klasgenoot Freija stond het in de sterren geschreven dat Tine Priem (34) ging acteren. Op school was ze ook al een sociaal en onbezorgd tienermeisje. Tine blikt terug op haar eerste kus, de populairste meisjes die pesten én de stress voor spreekbeurten. “Bij dat vak was het altijd met de hakken over de sloot.”
 2. COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Ik wil surfen op een golf van vrolijkheid en negeren dat het achter me stormt op zee”
  PREMIUM

  COLUMN. Gelein houdt een depressie­dag­boek bij. “Ik wil surfen op een golf van vrolijk­heid en negeren dat het achter me stormt op zee”

  “Ik wil op zich best eerlijk zijn over me klote voelen. Maar ik voel me niet altijd klote. En dan wil ik de leuke momenten niet verpesten.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze hoe moeilijk ze het vindt om haar kaarten op tafel te leggen. Ze ontdekt dat ze een pak minder openhartig is dan ze aanvankelijk dacht. En het feit dat Gelein dat nu wél is, onder meer in haar columns, voelt heel erg onwennig. Angstaanjagend zelfs. “Ik ben bang voor negatieve reacties. Vooral die van mezelf.”