Gelein.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelein. © Francisco T Santos

COLUMN. Gelein is depressief en somt de 10 opmerkingen op die ze het meeste krijgt. “Sommige mensen wens je veel jeuk en korte armpjes toe”

“Ik heb het gevoel dat ik door mijn depressie gegroeid ben. En niet alleen in kledingmaat.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een depressiedagboek bij. Voor de allerlaatste keer geeft ze een inkijk in haar leven. Gelein somt de tien meest opvallende opmerkingen op die ze kreeg sinds ze startte met haar column. Uiteraard met haar spitsvondige reacties erbij. “Sommige mensen wens je heel veel jeuk en korte armpjes toe.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Ik wil surfen op een golf van vrolijkheid en negeren dat het achter me stormt op zee”
  PREMIUM

  COLUMN. Gelein houdt een depressie­dag­boek bij. “Ik wil surfen op een golf van vrolijk­heid en negeren dat het achter me stormt op zee”

  “Ik wil op zich best eerlijk zijn over me klote voelen. Maar ik voel me niet altijd klote. En dan wil ik de leuke momenten niet verpesten.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze hoe moeilijk ze het vindt om haar kaarten op tafel te leggen. Ze ontdekt dat ze een pak minder openhartig is dan ze aanvankelijk dacht. En het feit dat Gelein dat nu wél is, onder meer in haar columns, voelt heel erg onwennig. Angstaanjagend zelfs. “Ik ben bang voor negatieve reacties. Vooral die van mezelf.”
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Productief ruzie maken met je lief? Dat kan slechts op één manier

  Productief ruzie maken met je lief? Dat kan slechts op één manier

  Ruzie maken met je partner doe je natuurlijk liever niet. Maar soms gebeurt het en kan het net heel erg opluchten. Het is dan ook een onvermijdelijk en menselijk onderdeel van ons (liefdes-)leven. Maar de manier waarop we discussiëren en je daar bewust van zijn, kan wel een drastische impact hebben op je relatie. In totaal zijn er zo’n vier argumentatiestijlen die je kan toepassen in een discussie, maar slechts één daarvan is productief.
 3. COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Mijn grenzen zijn afgebakend met schrikdraad. Ertegen botsen is pijn hebben”
  PREMIUM

  COLUMN. Gelein houdt een depressie­dag­boek bij. “Mijn grenzen zijn afgebakend met schrik­draad. Ertegen botsen is pijn hebben”

  “Ik ben bezig met de blokjes van de omgevallen Jenga heel bewust, en vooral heel stevig, weer op te bouwen.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Ze deelt met ons hoe het met haar gaat. Gelein vertelt over haar laffe excuusmail, haar zoektocht naar zingeving, en hoe haar verdedigingsmechanisme zich soms tegen haar keert. “Bij huidige werk staat er ‘freelance creative’. ‘Die Momenteel Nauwelijks Werk Aanneemt, Noch Aangeboden Krijgt’ zet ik er niet achter.”