Vera Gruzova met zoontje David.
Volledig scherm
Vera Gruzova met zoontje David. © Dirk Alexander, Kristof Ghyselinck, Photo News en RTL Info

COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België. “De oorlog begon in de winter. Nu is het bijna zomer”

Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (5) naar België. Momenteel zijn ze samen op reis voor haar werk. “In België zou ik toch maar zitten wachten naast de brievenbus. Want mijn papieren zijn nog altijd niet in orde.”

 1. Controversiële maagdelijkheidstests gaan viraal op sociale media. Experts: “Ze zijn de reinste onzin”

  Controver­siële maagdelijk­heids­tests gaan viraal op sociale media. Experts: “Ze zijn de reinste onzin”

  Filmpjes over maagdelijkheidstesten scoren miljoenen views op sociale media. Het resultaat ervan is vaak van levensbelang voor de vrouw in kwestie. Ook in ons land zijn zulke maagdelijkheidstesten nog legaal. Maar kan dat wel, met één blik op de vulva bepalen of iemand nog maagd is of niet? Experts verhelderen wat er precies met het maagdenvlies gebeurt als je voor het eerst vrijt.
 2. ‘Emily in Paris’ waagt zich aan meest gefaalde kapsel ooit: Véronique Leysen tipt hoe je je froufrou wél juist knipt
  Mode & Beauty

  ‘Emily in Paris’ waagt zich aan meest gefaalde kapsel ooit: Véronique Leysen tipt hoe je je froufrou wél juist knipt

  “Nee, Emily!” Het was schrikken: in de trailer van het derde seizoen van Netflixserie ‘Emily in Paris’ zien we het hoofdpersonage plots met een froufrou die ze zélf knipte. “It’s just bangs! Sometimes people cut bangs when everything is fine”, gilt ze dramatisch. Gewaagd, want de schaar in eigen froufou zetten loopt héél vaak fout. Véronique Leysen heeft jaren ervaring: zij zegt je hoe je dat goed doet. “Knip niét recht.”