Exclusief voor abonnees

Wanneer de baas het niet meer weet: grote bedrijfsleiders getuigen over hun diepste twijfels

Getty Images
Aan de buitenkant een succesvolle manager die inspireert en gezag uitstraalt, binnenin een sluipend gevoel van professionele ontoereikendheid. Het komt voor in de grootste bedrijven. Hoe ga je nu het best om met zo'n zelfvertrouwenscrisis? Een nieuw boek biedt hulp.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  De rollen eens omkeren, is altijd een goeie les. Werk als grote baas eens een week of twee incognito en in stilte tussen het 'laagste' personeel. Watch and learn! Laat een ondergeschikte eens de leiding (over)nemen, na de nodige briefing, natuurlijk.

 • Etienne Callebout

  Wanneer de baas het niet meer weet . Werken de arbeiders dubbel hard en lossen zij het probleem op . Als ook blijft de baas zijn riante vergoeding behouden die van de arbeider blijft het zelfde .

 • Marc Van der Vloedt

  Geen zorgen...uw auto, uw restaurant bezoek, uw telecom uitgaven, uw onkostennota's, uw verzetjes worden door een ander betaalt. Niet twijfelen, voor werknemers geldt dat niet !

 • Danielle Duym

  Wij moeten ook met alles omgaan en voor veel minder geld.

 • Singh Roijakker

  Ze kunnen hun ego ook eens een keertje opzij schuiven en hulp/raad vragen aan hun personeel. Deze hebben soms frisse nieuwe ideeën die zorgen voor een andere invalshoek. Maar de gemiddelde manager krijgt de stuipen op het lijf om, een 'lagere', raad of informatie te vragen...