Waarom de werkmens zich gehandicapt voelt zonder koffie

Miljaar, de koffiemachine is stuk

Koffiepauzes op het werk blijken geen overbodige luxe. Ze stimuleren niet alleen de concentratie maar ook de creativiteit en de sociale banden.
Getty Images Koffiepauzes op het werk blijken geen overbodige luxe. Ze stimuleren niet alleen de concentratie maar ook de creativiteit en de sociale banden.
Het gebeurt elke dag wel ergens op een werkvloer: de koffiemachine is stuk. Werknemers reageren steevast ontzet. Is koffie voor de kantoormens even essentieel als toegang tot het internet?

Lichte wanhoop, gevloek, een instant writer’s block, overwegen de vakbond in te schakelen. Dat zijn enkele reacties wanneer de redacties van De Persgroep de dag moeten starten met de boodschap dat het koffieapparaat stuk is. Degene die thee oppert vinden we moedig en sympathiek, maar nee, thee kan nooit de redding zijn. Liever gaan we op zoek naar een noodnummer voor ultrasnelle herstellingen, zoals bij een gaslek. Dat moet toch bestaan? De collega die toevallig een dag thuis werkt, noemen we in een vlaag van jaloezie gelukzak. “Hoe denk je dat wij dat hier gaan redden? Schrijf jij maar wat extra dan.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van der Vloedt

    Handig hoe HR management en media te pas en te onpas "de werkmens" weet voor te stellen. Laatst nog de introductie gezien van gezelschapsspelletjes, naast de massages, ontbijttafels en de borrelsessies op de "werk"vloer.Gelukkig claimen ze nog het predicaat "zwaar beroep" niet (want als je dat overdag allemaal moet doorstaan)

  • Harold Boone

    Toch frappant dat er in het artikel weeral enkel over werknemers in kantoorruimten (lees: bedienden) wordt gesproken. Het is alsof arbeiders geen recht tot ongenoegen mogen hebben als een koffiemachine stuk is. De kloof tussen bedienden en arbeiders is doorheen de jaren nog niks positief geëvolueerd.