Vrouwen die veel verdienen? Leuk, maar niet voor hun relatiegeluk. Hoe kan dat?

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Zo ruimdenkend zijn we in onze Westerse landen nu ook weer niet als het om gender gaat. Tenminste, dat zou je kunnen denken als je het proefschrift leest dat socioloog Niels Blom onlangs verdedigde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mannen én vrouwen geven hun relatie een minder hoog cijfer, zodra de vrouw meer verdient dan haar wederhelft.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niels Nielser

  Als mijn vrouw het dubbele verdient als ik...... Dan doe ik het huishouden en ga ik dagelijks bij mijn buurvrouw op de koffie.

 • Albert De Vries

  Mannen verdienen al 100-den jaren meer dan vrouwen en zijn dan zo gewoon geworden. Vrouwen die meer verdienen dan hun man hebben (voor nu nog) regelmatig de neiging om bazig te worden tegenover hun man

 • piet devlieger

  Waarom zou je er als man een probleem vinden als je vrouw meer verdient dan jij doet ? Van mij mag mijn vrouw gerust tien keer of honderd keer meer verdienen als ik. Ik zou dat echt toejuichen en dat zou onze relatie totaal niet veranderen.

 • Paul Buckens

  Misschien zit het in de genen , wij zijn ten slotte tot spijt voor wie het benijdt , slechts zoogdieren die iets verder staan in de ontwikkeling (of dat toch denken).

 • Ceriel Devos

  Het is het één of het ander, deftige ouder of partner zijn, ofwel kies je voor carrière. Wat het meest nuttige is beslis jezelf. Maar niet verwachten dat beiden perfect gaat lukken.