Styliste Greet Moens: “Ik wil aantonen dat vijftigers nog meetellen. Mode is niet alleen voor jonge vrouwen”

Het wereldwijde web zit vol selfmade vrouwen: bloggers, vloggers, appontwikkelaars ... Deze week stellen we een reeks snelle vragen aan stylist Greet Moens. 

1. Hoe is je carrière als stylist gestart?

“Ik heb eerst gewerkt als salesverantwoordelijke voor farmaceutische bedrijven, maar ik bleef geïnteresseerd in mode. Toen ik vijftien jaar aan de slag was, is mijn broer overleden aan een hersentumor. Plots besefte ik hoe kort het leven is en besloot ik de sprong te wagen naar de mode.”

2. Wat vind je leuk aan je job?

“Godganse dagen bezig zijn met make-up en kledij, dat klinkt oppervlakkig. Maar dat is het niet: iedereen is bezig met zijn uiterlijk. Iedereen denkt ’s ochtends of ’s avonds na over wat hij of zij gaat aantrekken. Ik ga op zoek naar kleren die iemands persoonlijkheid uitstralen. Veel mensen komen bij mij omdat ze niet goed in hun vel zitten. Mijn doel is om ook hun zelfvertrouwen te versterken. Zo krijg ik veel telefoons van mannen die me vragen om hun vrouw te helpen.”

Greet Moens

3. Hoe is jouw kledingstijl door de jaren veranderd?

“Door ouder te worden heb ik meer zelfvertrouwen. Ik weet welke kledingstukken me flatteren en trek me minder aan wat mensen denken. In mijn kleerkast vind je veel prints die ik kan mixen. Mijn kledingstijl is eclectischer en kleurrijker nu.”

4. Waarom draag je graag opvallende kleuren?

“Van zwart word ik ongelukkig. Kleur geeft me energie en boost mijn humeur. Door een kleurrijke outfit  te dragen, val ik ook op. Mensen glimlachen naar me op straat of geven me complimenten. Een leuk extraatje. (lacht)”

Greet Moens

5. Op Instagram toon je je kleurrijke outfits. Waarom?

“Ik wil een inspiratiebron zijn voor leeftijdsgenoten. In het buitenland vind je verscheidene influencers van mijn leeftijd, maar in België ben ik een van de weinigen. Ik wil aantonen dat vijftigers ook nog meetellen. We zijn géén grijze muizen. Mode is niet alleen voor de jonge, knappe vrouwen, maar voor iedereen.”

6. Wat is je belangrijkste stylingtip voor je leeftijdsgenoten?

“Kijk eens diep in je eigen ogen. Welke kleur zie je in je iris? Goud, geel, groen of diepblauw? Draag een T-shirt, trui of sjaal in die tint. Dat flatteert altijd.”

7. Op Instagram staan ook enkele foto’s met je dochter. Hebben jullie een hechte band?

“Alle foto’s worden gemaakt door mijn dochter Linde (19). Het is fijn dat ze er af en toe mee op staat. Ik beschouw haar als mijn beste vriendin. Niet dat we alles met elkaar delen. We hebben een volwassen, vriendschappelijke relatie. Al draagt zij wel zwart, net als alle meisjes van haar leeftijd. Gelukkig is haar kleerkast al kleurrijker dan vroeger. Daar ben ik stiekem trots op.”

Wie is ze?

• 52 jaar

• woont in Berchem

• werkt als colorist, stylist, beautycoach en influencer: zo toont ze elke dag haar kleurrijke kledingstijl op haar Instagrampagina ‘Become Who You Are’

• Greet heeft 38.200 volgers op Instagram
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sonja Koolen

    Greet Moens is een TOPmadam, héél vriendelijk, kent haar vak, bij haar voel je je direct op je gemak, KLASSE !!!!