Songfestivalkandidaat Sennek: "Ik wil de Belgen trots maken. Daar moet alles even voor wijken"

Sennek
Stephen Mattues Sennek
Even herhalen: de Brusselse Blanche – ofte Ellie Delvaux – deed het vorig jaar razend goed op het Eurovisiesongfestival. Met haar diep gezongen ‘City Lights’ haalde ze zomaar even de vierde plaats. Dit jaar waagt Sennek – ofte Laura Groeseneken – haar kans met ‘A Matter of Time’, een song die ze schreef met Hooverphonic-man Alex Callier. Op 8 mei zal de mooie Leuvense – zelfverzekerd maar zenuwachtig, dat vat het zowat samen – in de eerste halve finale staan in Lissabon.

Als we beide zangeressen die dag ontmoeten na de fotoshoot, begint het gesprek met deze woorden van Sennek aan Blanche: «Jij bent een van de redenen waarom ik meedoe aan het Eurovisiesongfestival. Ik vond ‘City Lights’ zo’n mooi nummer. Zo speciaal, zo anders. Dus ik redeneerde: als dát kan op het Eurovisiesongfestival, wil ik het ook proberen. Het is dus vooral dankzij jou dat ik ga.» Blanche is dankbaar voor zoveel complimenten, en wij zien wat we zien: dat die sympathieke Sennek hier in een oogwenk goeie punten weet te scoren. Belgium, twelve points!

Hoe kijk jij vandaag, bijna een jaar later, terug op jouw Eurovisie-avontuur, Blanche?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Desmedt

  Klopt , Laura , Noic was een héél goed nummer , maar het moet gezegd , de laatste jaren is Belgie héél goed bezig , niet alleen Loic was goed , de laatste 5 jaar mogen we niet klagen , steeds goede nummers , zoals vorig jaar , alleen was de jurk en de choreografie wat zwakker , wat bij Loic wel helemaal perfect was . En inderdaad Jos , ik geef je ten volle gelijk . Het is niet het beste wat zal winnen dit jaar .....

 • Olivier Dochez

  Ik heb nu twee live versies gezien en ze zal toch wa beter haar best moeten doen en zuiverder zingen

 • Laura DeBacker

  De enige waar ik echt trots op ben van Eurovisie is Loïc Nottet

 • Soraya Khamouli

  Vind het maar niets

 • jos meurrens

  Ik vind het een zeer mooi lied. Maar ... zoals zovele keren zal kwaliteit het niet halen van de rotzooi, waar niet de minste muzikaliteit in zit.Als ik zo eens de voorspellingen op Youtube volg staat Laura wel in de top tien meestal, maar als je dan bekijkt wie hoger geklasseerd staat, is het gewoon een schande.Israël, een gek nummer,maar muzikaal zero. Estonia, opera achtig nummer en stem,maar of we het nadien nog op de radio zullen horen geloof ik geen bal van.