Exclusief voor abonnees

Niet zo creatief? Iedereen kan het leren (én zo word ook jij er een pro in)

Brain left and right creativity functions Sketch concept / Illustration
Getty Images/iStockphoto Brain left and right creativity functions Sketch concept / Illustration
In het pas verschenen boek ‘Hoe vang je de grote vis?’ omschrijft regisseur David Lynch ideeën als vissen. Als je grote vissen wil vangen, moet je dieper in het water durven gaan. Lynch gelooft dat je creativiteit kan stimuleren, want ‘wat aandacht krijgt, komt tot leven’. Hoe pomp je creativiteit in het alledaagse?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Peeters

  Is gewoon aangeboren. Sommigen hebben nu eenmaal ook een beter geheugen en analytisch denkvermogen.

 • vanfleteren diederik

  Ik wil geen energie verspillen om een ander mens te willen zijn. Plaats de idealen nog wat hoger en we branden nog wat sneller op.

 • johan De Coninck

  Wishful thinking. Je kan creativiteit aanscherpen als je het al hebt maar als je zoals de overgrote meerderheid niets van creativiteit bezit is dit een zinloze oefening. Nog iets; creativiteit wordt aanzien als een zegen maar zoals psychologie professor J Peterson zal beamen is het voor velen, om verschillende redenen eerder een vloek. Met je creativiteit iets succesvol doen is uiterst zeldzaam en extreem moeilijk.

 • Tim Claes

  Iedereen heeft bepaalde talenten. Het heeft geen zin je te vergapen op de talenten van een ander, te hopen die na te apen en daardoor je eigen talenten niet verder te ontplooien. Niet iedereen moet hetzelfde zijn of hetzelfde kunnen, trouwens.

 • Erwin Werwaarts

  Redeneren kan je leren . Eén manier is gaan studeren voor ingenieur . Gegarandeerd dat je je hersens in vuur en vlam zet . Ook al buis je en studeer je maar tot in het eerste of tweede jaar , je leven zal veranderen , want je verandert je manier van denken , en hoe je redeneert qua techniek kan je later ook overzetten op andere zaken in het leven .