Netwerk van vrouwen te klein om aan de top te raken

Vrouwen geraken bij de Vlaamse overheid niet door het glazen plafond omdat ze te weinig netwerken en politiek lobbyen. Tot die conclusie kwam het Instituut voor de Overheid van de KU Leuven. De aanleiding was een benoemingsronde van 30 topmanagers bij de Vlaamse overheid in het voorjaar van 2006.

Amper 20%
Die dienst Emancipatiezaken ondernam, samen met de Vlaamse minister voor Bestuurszaken Geert Bourgeois, tal van acties om zoveel mogelijk vrouwen aan te moedigen zich kandidaat te stellen. Het doel was dat 33 procent van de benoemingen een vrouw zou zijn. In werkelijkheid werd het 20 procent (6 op de 30).

Leeftijd
Het eerder teleurstellende resultaat komt niet door gebrek aan ambitie, want de helft van de kandidaten was een vrouw. Uit het onderzoek blijkt wel dat drie kenmerken essentieel waren om benoemd te raken: ouder zijn dan 40, al bij de Vlaamse overheid werken en kabinetservaring hebben.

Externe
Weinig vrouwelijke kandidaten voldeden aan die drie kenmerken. De meeste vrouwen waren jonger dan de mannelijke kandidaten, werkten niet op een kabinet en kwamen van buiten de overheid. Vooral dat laatste woog heel zwaar. Als externe maak je zo goed als geen kans om benoemd te worden aan de top van de Vlaamse overheid. (belga/svm)