Met deze tips ga je morgen een productieve werkweek tegemoet

thinkstock
Na een lang weekend kan het al eens wat moeilijker zijn om op dinsdagmorgen opnieuw je draai te vinden op het werk. Met de juiste tips en trucjes gaat die uitgestelde monday blues echter helemaal aan jou voorbij en vlieg jij er morgen met goede moed in!

Ga op tijd slapen

De kans is groot dat je er een druk weekend hebt opzitten, dus grijp de kans van deze vrije maandag aan om net dat tikje vroeger onder de lakens te kruipen. Zo sta je dinsdagmorgen goedgeluimd op en heb je veel meer energie tijdens de dag om die takenlijst helemaal af te vinken.

Overloop je week

Een gewaarschuwd man is er twee waard, dus overloop al eens op voorhand hoe je week er precies zal uitzien. Neem je agenda bij de hand, en overloop je afspraken van de week al eens. Zo weet je precies wat je al kan voorbereiden en zal je nooit voor verrassingen komen te staan. Heb je een moeilijke presentatie op de planning staan of iets anders dat wat meer werk vergt? Plan dan alvast ook wat uren voorbereidingstijd in door de week.

Bereid je voor

En dat wil niet zeggen dat je je vrije dag moet opofferen aan werkgerelateerde zaken, maar wel dat je alvast een to do-lijstje opstelt met de belangrijke dingen die de komende week moeten gebeuren. Stel meteen ook prioriteiten. Wat is het belangrijkste? Wat kan wat langer wachten? Denk daar alvast even over na, zo zal je je tijd beter kunnen indelen. Extra pluspunt: je zal niet alleen door de week niets vergeten, het brengt ook meteen rust in je hoofd, waardoor je nog ten volle van de rest van je vrije avond kan genieten.

Sta iets vroeger op

Geen uren natuurlijk, maar tien minuutjes vroeger uit de veren, zorgt ervoor dat je tijd hebt om rustig je koffie te drinken of kommetje yoghurt leeg te lepelen. Die rust zal je helpen om ook de rest van je dag stressvrij door te komen, want een goed begin is het halve werk!