Lies maakt zelf handtassen: "Door social media heb ik beslist om er een merk van te maken"

Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is de Antwerpse handtassenontwerpster Lies Mertens aan het woord die focust op duurzame en tijdloze lederwaren maken.

"Ik zocht naar een tas waar ik alles in kon wegsteken en die er toch mooi en functioneel uitzag maar ik vond dat gewoon niet. En toen heb ik besloten om dat bij te studeren, om puur voor mezelf handtassen te kunnen maken. Doordat mensen mij er begonnen op aanspreken is dat een beetje zijn eigen leven gaan leiden. Zo is de bal aan het rollen gegaan," aldus Lies.

Productie uitbesteed
"Om ervoor te kunnen zorgen dat het echt een merk wordt, heb ik mijn productie nu uitbesteed naar een bedrijfje in Portugal. Ik combineer het nu nog met een parttime job bij een modeontwerpster en ik heb ook nog een aantal grafische vormgeving opdrachten lopen. Maar als ik nu zou kunnen kiezen, dan zou ik zeker voor mode gaan. De interesse daarin is er altijd al geweest."

Qua productie werkt Lies alleen nog met leer dat op een natuurlijke wijze gelooid is. Waarom ze daarvoor kiest, hoe social media je bedrijf groot kan maken, wat de risico's zijn van een nieuw modemarkt te brengen en meer kun je in de onderstaande video te weten komen.

Lies MertensReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels