Kwart werknemers houdt deze week goede voornemens voor bekeken

thinkstock
Meer tijd aan het gezin besteden en minder overwerken: meer dan een vijfde van de werkende Belgen maakte aan het begin van dit nieuwe jaar goede voornemens op het vlak van werk-privébalans. Maar die ook volhouden, blijkt niet eenvoudig: een kwart gaf er na drie weken al de brui aan. 

Morgen, 17 januari, is het “Ditch your New Year’s Resolutions Day”, de dag waarop de meeste mensen hun voornemens alweer hebben laten varen. Voor Belgische werknemers is dat niet anders: een kwart van de werkenden met die goede voornemens geeft er al de brui aan na drie weken, zo blijkt uit een bevraging van Tempo-Team bij 800 werknemers. Bij 1 op de 10 gebeurt dat zelfs al binnen de eerste week. 

Minder piekeren over het werk (32%), zich houden aan de werkuren (31%) en meer tijd vrijmaken voor het gezin (27%) zijn de populairste goede voornemens onder werknemers voor 2018. Verder nemen ze zich ook voor om dit jaar een betere balans te vinden tussen werk en privé (25%) en loonopslag te vragen (18%).Deze voornemens zijn duidelijk nodig. 1 op de 2 werknemers piekert namelijk over het werk en 4 op de 10 zeggen er ’s nachts wakker van liggen. Verder is bijna een kwart van de Belgische werknemers ontevreden over zijn tijdsverdeling tussen werk en gezin.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danielle Duym

    Ik maak geen goede voornemens. Wat ik wel doe is wel overwogen beslissingen nemen en ze ook meteen uitvoeren. Voornemens zijn beloften aan jezelf die je meestal niet houdt.