Het meest productieve moment van je werkweek

thinkstock
Vergeet die maandagblues, want volgens een onderzoek van Microsoft Office is het meest productieve moment van de werkweek al voorbij. Nadat we - al dan niet met veel tegenzin - uit ons bed rollen op maandag, zouden we rond 10.01 uur een piekmoment hebben in onze prestaties. De grootste dip zou op dinsdag rond 16 uur voelbaar zijn.

Volgens de Microsoft-studie heb je het meest productieve moment van je werkweek al achter de rug. De taken met de grootste prioriteiten pak je dan ook best 's maandags aan tussen 10 en 11 uur.

Wie dat niet doet, zou de kans op een afgewerkte todolijst dramatisch verkleinen, vooral omdat procrastineren al snel aantrekkelijker wordt, zeker voor de minst geliefde opdrachten. Helaas gaat dit uitstelgedrag vaak gepaard met stress, zeker bij vrouwen. Mannen zouden het daarentegen minder dramatisch vinden wanneer het werk zich opstapelt.

De rondvraag toonde verder ook nog aan dat een volgepropte mailbox aanpakken gaat lopen met de titel van meest tijdrovende taak. Voor een derde van de ondervraagden staat het rangschikken van de prioriteiten als taak op zich bovenaan het todolijstje.

"Efficiënt werken en deadlines halen zijn uitdagingen waar heel wat mensen mee worstelen in deze veeleisende wereld. Een lijstje bijhouden is niet alleen een goede manier om geörganiseerd te blijven, het schrappen van volbrachte taken bezorgt ons bovendien een gevoel van vervulling", besluit psychologe Linda Blair.

Uitstelgedrag troef vanaf 11 uur.
thinkstock Uitstelgedrag troef vanaf 11 uur.