Exclusief voor abonnees

Happy at work: tips om gelukkiger te zijn op de werkvloer

Getty Images
Slechts 8% van de Belgische werknemers krijgt energie van zijn of haar job. Dat bleek begin dit jaar uit een peiling van hr-dienstverlener Agilitas bij 16.857 landgenoten. Dat er ruimte is voor verbetering is dus wel het minste wat je kan zeggen. Daarom vroegen wij vijf experts naar hun ultieme tip voor een gezonde, veilige én – niet in het minst – fijne werkweek.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerd Van nieuwenhove

  De nieuwe bazen leggen al je creatieve inspanningen aan banden ... Oudere werknemers uitrangeren ! Jammer maar dit is dagelijkse kost , niet te vreten ?

 • Francinne Declerque

  Slechts 8% van de Belgische werknemers krijgt energie van zijn of haar job ! Slechts 8 procent. Dus 92 procent van de werknemers voelt zich niet goed op zijn job. Bravo aan Voka, Unizo, vbo en al die andere roofondernemers. Voor een ander werken zou nooit meer dan 4 dagen per week mogen, de werkgevers stelen je tijd, in de plaats krijg je een aalmoes die niet genoeg is om de rekeningen te betalen.

 • Glenn Verbeeck

  Een werkplek zou een plaats moeten zijn waar men zich goed voelt en min of meer tot rust komt. Door omstandigheden werkt deze de laatste tijd meer verstikkend dan wat anders op mij. Laat die tips maar komen.

 • Johnny L Verhoeven

  Werkgever heeft maar één doel. Meer geld verdienen.

 • Jan Desmet

  22 jaar in hetzelfde bedrijf gewerkt, dag en nacht paraat, honderden malen uit m'n bed gelicht, technisch probleem, bijstuderen in processturing (veelal in vrije tijd, zelf bekostigend), thuis proefopstellingen gemaakt (debietmeters en dergelijke), thuis vertalingen maken, thuis programmeren daar het op het werk springen was van het één naar het andere. Na 22 jaar kots, maar kotsbeu, nooit opslag gekregen, geen enkel respect voor een gemotiveerde, nieuwsgierige technieker. Opgestapt ben ik !