Fast & fabulous: de Belgische estafetteploeg loopt in de kijker

Stephen Mattues
Ze zijn razendsnel, elegant en ze hebben hun prooi in zicht. De Belgian Cheetahs dromen hardop van een ticket voor de Olympische Spelen in 2020. Volgende maand zet de vrouwelijke estafetteploeg daarom de klauwen in een belangrijk kampioenschap in Japan. “Er is niks leuker dan ons samen vastbijten in één doel; een echte cheetah weet wat ze wil.”

Voor de volledigheid: de vrouwelijke estafetteploeg 4 x 400 meter telt méér dan vier atleten. Al poseert alleen het basisteam – Camille Laus (25), Margo Van Puyvelde (23), Hanne Claes (27) en Cynthia Bolingo (26) – voor ons in de Plantentuin van Meise. We zien vier hechte vriendinnen, vier mooie vrouwen, vier op-en-top sporters, die ook individueel sterke prestaties neerzetten. 

Half mei reizen de Belgian Cheetahs naar de belangrijke atletiekmeeting ‘World Relays’ in Japan, in oktober volgt dan het WK in Doha. Met een eerste vraag – “Wie koos de naam ‘Belgian Cheetahs?” – schiet ons interview uit de startblokken. “Deze naam was de enige waarover we het allemaal eens waren”, vertelt Camille al lachend. “Een jachtluipaard is het snelste dier ter wereld en we vinden het heel elegant.” Het volledige interview lees je morgen in NINA of op nina.be. Benieuwd naar de shoot? De behind-the-scenes bekijk je hier

Nog meer in NINA: 

- It’s a dirty job, maar iemand moet hem doen

- Nieuwe reeks: Elle ma belle

- Plastic is niét chic

- Beautyapps: maak van je smartphone je spiegel

- Amber Rose serveert lekkers uit de natuur

NINAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.