Dit zijn de slechtste jobs voor je nachtrust

thinkstock
Natuurlijk is het nooit goed om een hele dag achter je computerscherm te zitten of uren aan een stuk naar je toetsenbord te turen. Maar er zijn altijd jobs die nóg afmattender of zwaarder zijn dan andere. Zoals deze, die volgens het rapport van U.S. Centers for Disease Control and Prevention het slechtst zouden zijn voor je nachtrust.

Tot die conclusie kwamen de onderzoekers nadat ze maar liefst 179.621 werknemers ondervroegen in meer dan 29 Amerikaanse staten. Wat blijkt? Niet de computerjobs zijn het slechtst voor onze slaap, tegen alle verwachtingen in. Zij die het het minst de ogen kunnen sluiten, blijken namelijk ... telefonisten. Andere jobs die het niet goed doen qua nachtrust zijn functies in het transport, horeca en de entertainmentsector. Zij die 's nachts het minst te klagen hebben, bevinden zich dan weer vooral in het luchttransport, de religieuze sfeer, het management of het onderwijs.

Deze data zijn belangrijker dan ze op het eerste zicht lijken, vertelt co-auteur Taylor Shockey. "Het toont aan dat er een verband is tussen je werk en je slaap. En dat is interessant omdat een tekort aan slaap vaak heel wat negatieve gevolgen heeft op de gezondheid." Opvallend is ook dat beroepen die op het eerste zicht erg gelijkaardig zijn, er vaak wél een verschillend slaappatroon op nahouden. Zo hebben mensen die in luchttransport werken meer dan genoeg slaap, terwijl zij die instaan voor het vervoer per spoor bij de groepen die het minst slaap krijgen, behoren.

"Hoogstwaarschijnlijk komt dat door het beleid: piloten moeten verplicht 10 uur rust nemen tussen vluchten, terwijl dat bij treinbestuurders niet het geval is," aldus Shockey.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • niusha koobasi

    Wat een onzin. Insomnia door jetlag, nooit van gehoord? Vliegend personeel heeft de slechtste slaap ooit, wegens altijd verschillende slaaptijden en tijdzones.

  • g c

    10 uur rust voor piloten..terrara..10 uur tussen afzetten vn de motoren en het vervolgens weer opstarten., je moet nog naar het hotel en terug en eventueel nog 1 of 2 maaltijden benutten...als je 5 uur slaap heb mag je van geluk spreken

  • Geert Heylen

    En elk volcontinu shiftsysteem.(vroege/late/nacht) is nefast. Is roofbouw op lichaam en geest.