Deeltijds werkende mama heeft gezondere kinderen

Moeders die niet of voltijds werken, hebben dikkere kinderen dan degenen die deeltijds werken. Australische wetenschappers ontdekten dat er een link bestaat tussen het aantal betaalde uren  en de levensstijl van de kinderen. Opvallend is dat de heilzame levensstijl enkel bij deeltijdse mama's geldt, niet voor huismoeders of full-time werkende mama's.
 
Levensstijl

Moeders die deeltijds werken, hebben een positief effect op de eetgewoontes en activiteiten van de kinderen. Hun kroost kijkt minder tv, eet minder ongezond voedsel en is fysiek actiever dan kleintjes waarvan de mama thuis blijft of fulltime uit werken gaat.

Betere balans

De studie werd uitgevoerd door de Murdoch Children's Research Institute in samenwerking met de Universiteit van New Engeland. "Als eerste hebben we de positieve effecten van deeltijds werk voor moeders met jonge kinderen aangetoond", vertelt onderzoeker professor Jan Nicholson. "Deeltijds werkenden zijn beter in staat om hun kinderen eetgewoonten en activiteiten aan te leren en vinden beter het evenwicht arbeid-gezin. Het is niet helemaal duidelijk waarom die voordelen niet gelden bij huismoeders en voltijdse werkende mama's. De reden is allicht dat deeltijds werkenden de perfecte balans vinden tussen de eisen van het gezin en het werk. Zo kan deze mama meer tijd doorbrengen met de kinderen en activiteiten plannen die voordelig zijn voor een gezonde levensstijl".
(lvl)