Ga naar de mobiele website
^ Top

De slimste carrièrezet? Bevriend zijn met je baas

Een slechte relatie met je baas is een van de grootste bedreigingen voor je carrière. Dat blijkt uit een onderzoek bij bedrijven in alle delen van de wereld.

Als je hogerop wil op de carrièreladder dan moet je het goed kunnen vinden met leidinggevende personen, dit is namelijk de belangrijkste sleutel tot succes op de werkvloer. Deze band zou is ook een belangrijk factoren voor het halen van een promotie. Op een goed blaadje bij de baas staan, zorgt dus ook voor een beter loon. De studie ondervroeg werknemers uit 1.500 bedrijven in Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, China, Brazilië, Duitsland, Frankrijk en Australië. Een goede relatie met collega's die dezelfde functie hebben, zou je ook vooruit helpen op de werkvloer. 

Ontslag
Slechts 8 procent zei dat intelligentie doorslaggevend is voor een succesvolle carrière, je hoeft dus blijkbaar niet slim te zijn om het te maken op de werkvloer. Manager Byrne Mulrooney: "Je wordt aangenomen vanwege je kennis, maar je wordt ontslagen door je persoonlijkheid. Persoonlijke relaties en culturele achtergrond zijn belangrijk wanneer je carrière wil maken. Dit is nog doorslaggevender dan technische kennis."

Ook bleek dat Britse werknemers goede beslissers zijn en zich concentreren op resultaten, Fransen zijn dan weer erg individualistisch. Duitsers delen graag bevelen uit en Australiërs zijn doeners. Braziliaans personeel pakt het strategisch aan en Chinezen blijken niet verrassend harde werkers te zijn.

Meer over


Meld een bug