1/4 van de Belgen voelt zich zondagavond al slecht voor de werkweek

Getty Images
Word jij zondagavond al misselijk bij de gedachte dat je morgen moet gaan werken? Dan ben je zeker niet alleen. Meer dan een kwart van de Belgen zit met hetzelfde gevoel. Misschien eens tijd om na te denken over een andere job?

Op het werk breng je veel tijd  door, zelfs meer dan thuis. Daarom is het belangrijk om je goed te voelen. Uit een onderzoek van Agilitas, het vroegere t-interim blijkt dat 73% van de ongelukkige werknemers niet actief op zoek gaat naar een andere job.

Meer dan de helft van de Belgen voelt zich meerdere keren per maand slecht in zijn vel op het werk. Bij één op de 10 Belgen is dat zelfs dagelijks. Volgens woordvoerder Leen Martens is er een mismatch tussen de verwachtingen van jonge Belgen en die van vele werkgevers. Dat gaat over taken, persoonlijkheid en cultuur. 

Ook televisiemaker -en presentator Steven Van Herreweghe heeft het niet altijd gemakkelijk gehad: “Mijn buikgevoel is een belangrijke barometer voor beslissingen die ik op elk vlak in mijn leven neem. Er zijn momenten geweest waarop ik niet naar mijn buikgevoel luisterde, maar dat was niet de juiste beslissing.”

Zegt jouw buikgevoel nu dat het niet 100% goed zit? Doe dan de online test en ontdek of je nog gelukkig bent op het werk. Negatief resultaat? Kop op, want misschien is het tijd voor een nieuw avontuur. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Kelchtermans

  De gouden jaren zijn voorbij. Meer werkdruk, minder werkzekerheid, minder koopkracht, voortdurende aanvallen op de rechten van de gewone werknemer en op de vakbonden - die het ook wel wat te bont gemaakt hebben de laatste jaren, maar je moet het kind niet met het badwater weggooien - afbouw van de sociale zekerheid, werklozen en zieken allemaal over dezelfde kam scheren en labelen als profiteurs, ... Mensen zijn niet zonder reden ongerust en zelfs bang.

 • Bob Boomer

  Verander van job als jij je er niet meer goed bij voelt, wat een dooddoener ! De oorzaak waarom jij je plots slecht gaat voelen in een job heb je niet in de hand en op een bepaalde leeftijd zal je moeten kiezen voor zekerheid. Veranderen is dan niet langer een optie want je zal meestal aan loon inboeten. En laat het nu net de centen zijn waarom mensen gaan werken. Ja, ja, een goed gevoel hé !

 • Bob Boomer

  Op zoek gaan naar de job waarbij jij je goed voelt ? Wanneer ga je die vinden ? Door meerdere malen van job te veranderen ? Bedenk wel dat je nergens nog wordt aangenomen als je teveel van job verandert wegens niet loyaal aan de werkgever !

 • Jonas Gent

  Als de helft van je loon naar de belastingen gaat, dan weet je 't wel...

 • johanneke li

  het weekend is te kort om goed te zijn