"Moederschap maakt vrouwen beter in hun job"

THINKSTOCK
De conclusie van een onderzoek door Microsoft bij 2.000 vrouwen en 500 werkgevers luidt dat moederschap wonderen doet voor de productiviteit van vrouwen op het werk, vooral omdat het essentiële vaardigheden zou verscherpen.

Tijdens de studie ondervroeg Microsoft de vrouwen en werkgevers over de impact die het krijgen van kinderen al dan niet heeft op de prestaties. Ruim 62 procent van de 2.000 ondervraagde mama's geeft aan dat ze na de komst van hun kleine spruit opvallend beter geworden zijn in multitasking. Ongeveer de helft ziet ook verbetering op vlak van tijdsbeheer en voor een kwart doet het moederschap wonderen voor hun organisatietalent.

Teamwork
Ook werkgevers lijken de voordelen van moeders op de werkvloer te beamen. Zo geeft 57 procent aan dat vrouwen met kinderen over het algemeen veel betere teamspelers zijn. Ongeveer 35 procent merkt ook op dat multitasken vlotter verloopt. Eén op drie van de bazen ziet vooruitgang in de appreciatie van collega's en klanten.

Technologie
Het zou Microsoft niet zijn, als technologie geen rol zou spelen in de studie. Zo concluderen de onderzoekers dat multimedia een belangrijke rol speelt in het balanceren van werk en gezin. Meer dan een derde van de werkende mama's maakt er handig gebruik van om van thuis uit te werken. Ook de vooruitgang op vlak van sociale media en gadgets blijkt mooi meegenomen, zeker voor het uitsparen van kostbare tijd.

THINKSTOCK