Caroline (34) en Auriane (29)
Volledig scherm
Caroline (34) en Auriane (29)

Caroline en Auriane doen het radicaal anders: van een slagersfamilie naar veggie. “Voelde als coming-out”

Soms valt de appel wél ver van de boom. Caroline Vercauteren (34) is getrouwd met de zoon van een charcuteriebedrijf. Auriane Borremans (29) komt uit een slagersfamilie pur sang. Beide dames maakten een niet zo evidente switch. Auriane breekt de familietraditie, werd vegetariër én startte haar eigen bedrijf rond plantaardige voeding. Ook Caroline stampt een plantaardig initiatief uit de (pot)grond. “Ik ben lang op zoek geweest naar de ideale grondstof om vlees te vervangen. We kwamen uit bij de oesterzwam. Het wordt ‘de biefstuk van de groenten’ genoemd.”

 1. Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”
  PREMIUM

  Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”

  De Franse biochemicus en ‘Glucose Goddess’ Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer.
 1. Grauwe huid, dikke billen, boze darmen. De Vlaming drinkt te veel alcohol: 3 experts noemen alle effecten ervan
  PREMIUM

  Grauwe huid, dikke billen, boze darmen. De Vlaming drinkt te veel alcohol: 3 experts noemen alle effecten ervan

  Eén op de tien Vlamingen drinkt meer dan tien glazen alcohol per week: experten noemen dat riskant gebruik. Maar ook als je slechts sporadisch of minder drinkt, ontsnap je niet aan de gevolgen voor je gewicht, huid, organen en brein. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle effecten van alcohol. “Alcohol bevat véél calorieën. Mannen en vrouwen zien het effect daarvan op elk een ander deel van hun lichaam.”
 2. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes”
  PREMIUM

  Val je af dankzij een plantaar­dig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes”

  Bijna één op de drie Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis — en eventueel zuivel — schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.”