Brusselse winkel verzamelt maandverband voor dakloze vrouwen

Instagram / rosebruxelles
Heftige buikkrampen, een pijnlijke rug en een vervelende migraine: nee, voor veel vrouwen is die maandelijke menstruatie geen pretje. Maar voor dakloze vrouwen op straat is het pas echt een nachtmerrie. Om hen een beetje te helpen, zamelt de Brusselse winkel Rose maandverband en tampons in.

“Het is stuitend, maar zelfs in 2018 geraken vrouwen die op straat leven héél moeilijk aan maandverband of tampons”, zo schrijft de winkel op de Instagrampagina. “Ze hebben immers andere prioriteiten en vinden bijvoorbeeld voeding belangrijker. Daarnaast rust er jammer genoeg nog steeds een taboe op maandstonden en delen welzijnsorganisaties onvoldoende bescherming uit.”

Om daar verandering in te brengen, heeft de winkel de handen in elkaar geslag met Bruzelle, een project dat werd opgericht door twee vriendinnen, Valérie en Veronica. Het duo verzamelt maandverband en tampons en deelt deze uit aan mensen die er nood aan hebben.

Het boetiekje heeft dus beslist om een inzamelpunt te worden en roept op om ook je steentje bij te dragen. “Vertel het tegen je vrienden en je collega’s. Jullie delen en wij verzamelen. We wachten op jullie. Dikke merci!”

Een foto die is geplaatst door null (@rosebruxelles) op
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf janssens

    Mogen ze al gebruikt zijn?

  • adam naaktgeboren

    Amai, met de hitte van deze dagen. Je moet na de klommel nog goesting hebben om in het potje te roeren.