Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Britse kankerpatiënten kunnen eindelijk pruik van afrohaar krijgen. Kan dat ook bij ons?

Tot nu toe konden jonge Britse kankerpatiënten geen pruik van afrohaar krijgen als ze dat wilden. Een haarstukje maken met zulk kroezend haar is te moeilijk, luidde het verdicht. Kankerorganisatie The Little Princess Trust brengt daar nu verandering in en aanvaardt voor het eerst ook haardonaties van zwarte mensen. Hoe zit dat bij ons? Belgische borstkankerorganisatie Think Pink reageert.

  1. Het taboe op afro haar verdwijnt langzaam: “Zwarte vrouwen die hun natuurlijke lokken omarmen, zijn nu iets om naar op te kijken”
    PREMIUM

    Het taboe op afro haar verdwijnt langzaam: “Zwarte vrouwen die hun natuurlij­ke lokken omarmen, zijn nu iets om naar op te kijken”

    “Het haar van witte mensen groeit naar beneden. Ons haar groeit omhoog, naar de zon toe. Maar met sluik haar word je meer geaccepteerd.” Op de laatste dag van de Black History Month vieren we een belangrijk aspect van de zwarte cultuur: haar. Want afro haar is net zo politiek geladen als veelzijdig. Moest het er vroeger zo Europeaans mogelijk uitzien, dan kiezen donkere vrouwen nu vaker voor hun natuurlijke lokken. Dat moedigen ze ook aan in de Belgische ‘Curls and Fro’s’-community.