De 28 deelnemers van de Space-Out Competition in het zogenaamde helende woud op het eiland Jeju.
Volledig scherm
De 28 deelnemers van de Space-Out Competition in het zogenaamde helende woud op het eiland Jeju. © Instagram @thespaceoutcompetition


Om ter hardst relaxen? In Zuid-Korea is het een ding


Twee weken geleden vond de jaarlijkse Space-Out Competition plaats in Zuid-Korea. Gedurende 90 minuten lang zaten de deelnemers samen op de grond met als enige doel: niks doen. Wie daarin het hardst uitblonk, mocht zich de winnaar noemen. Het concept zag het licht in 2014 en is bedoeld als kritiek op het snelle tempo en de hoge verwachtingen van de Zuid-Koreaanse samenleving.

 1. We krijgen bijna allemaal buikgriep, maar onderschatten de gevaren: "Zeker bij baby’s mag je geen risico nemen”
  PREMIUM
  2

  We krijgen bijna allemaal buikgriep, maar onderschat­ten de gevaren: "Zeker bij baby’s mag je geen risico nemen”

  Elke Belg krijgt gemiddeld één keer per jaar buikgriep: diarree, misselijkheid en braakneigingen die veelal veroorzaakt worden door een virus. En net zoals corona is het erg besmettelijk, én kan het dramatische gevolgen hebben. “Elk jaar sterven hier nog kinderen aan”, waarschuwt huisarts en professor Dirk Devroey (VUB). Hij legt uit hoe je buikgriep voorkomt en wat je moet doen als jij of je kind besmet raakt.
 2. Voorproefje van NINA met sterrenchefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak: “Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken”

  Voorproef­je van NINA met sterren­chefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak: “Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken”

  “Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Dokkoon Kapueak (38) mag zich vandaag sterrenchef noemen van het Thaise toprestaurant Boo Raan in Knokke. In NINA gaat ze dit weekend in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die op zijn beurt grote dromen heeft en binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. “Tijdens de pandemie was ik wél graag single geweest.”