Lieven Van Gils
Volledig scherm
Lieven Van Gils © Greetje Van Buggenhout


Lieven Van Gils over de balans tussen werk en privé: “Mocht ik weten wat ik nu weet, dan had ik meer tijd met mijn zonen doorgebracht”

 1. Steeds meer mensen gebruiken gadgets om hun slaap te verbeteren. Zorgen ‘sleeptrackers’ voor een betere nachtrust? Slaapexpert Annelies Smolders legt uit
  PREMIUM

  Steeds meer mensen gebruiken gadgets om hun slaap te verbeteren. Zorgen ‘sleeptrac­kers’ voor een betere nachtrust? Slaapex­pert Annelies Smolders legt uit

  Eerst waren er de fitbits met hun stappen- en calorietellers, maar sinds kort schieten ook gadgets om de kwaliteit en duur van je slaap te meten als paddestoelen uit de grond. Wij gingen aankloppen bij slaapexpert Annelies Smolders van Start To Sleep. Doen die trendy dingen wat ze beloven te doen? En zijn ze wel goed voor je slaap? “Ik word regelmatig door merken gevraagd om er reclame voor te maken of gezicht te worden van hun product. En ik zeg altijd nee.”
 1. NINA-cartooniste Thaïs Vanderheyden: “Sinds een man me op mijn 26ste thuis overviel, ben ik nooit nog zorgeloos”

  NI­NA-cartoonis­te Thaïs Vanderhey­den: “Sinds een man me op mijn 26ste thuis overviel, ben ik nooit nog zorgeloos”

  ‘NINA’ is terug, en ook dit jaar tekent cartooniste Thaïs Vanderheyden de illustraties voor het weekendmagazine. De moeder van vier en eigenares van uitgeverij De Limonadefabriek is vaak slapeloos en hoogsensitief, en moest het verlies van zowel haar moeder, vader als broer een plaats leren geven. Nu leeft ze erg bewust, geniet ze van het moederschap en gebruikt ze de late uren om haar creativiteit de vrije loop te laten. “Ik voel alles haarfijn aan: het verdriet van vrienden, de zorgen van anderen. Dat is niet altijd makkelijk.”
 2. Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpele 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje

  Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpe­le 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje

  Liggen de nachten dat je probleemloos als een baby indommelde ver achter jou? Heb jij ‘cognitive reshuffling' en de ‘4-7-8-techniek’ al uitgeprobeerd zonder succes? Misschien moet je dan deze snuggere tip van een Amerikaanse dokter uittesten. Zij deelt een formule die je helpt om je slaapkwaliteit optimaliseren. Spoiler: het geheim voor een goede nachtrust zit volgens haar niet in de manier waarop je in bed kruipt, maar begint al bij hoe je je dag spendeert.
 3. OPROEP. Had jij ooit waanzinnige seks waar je anoniem over wilt vertellen?

  OPROEP. Had jij ooit waanzinni­ge seks waar je anoniem over wilt vertellen?

  Het thema ‘seks’ is er eentje dat over menig tongen rolt. Maar ook eentje waar we maar al te graag over lezen. Daarom gaat Nina wekelijks op zoek naar verhalen over de beste seks ooit. En dat op alle vlakken, want elke superseks is anders. Wil jij graag jouw beste sekservaring delen en vertellen waar je stiekem vaker aan terugdenkt dan je zou willen toegeven? We horen het maar al te graag. En oh, je blijft volledig anoniem.